Menu
Actueel

Aanvraag subsidie monumentenpand

Gepubliceerd op

De kosten voor onderhoud van een rijksmonument zijn niet meer aftrekbaar bij de inkomstenbelasting. U kunt in plaats daarvan gebruikmaken van de subsidieregeling instandhouding monumenten. Heeft u onderhoud aan uw monumentenpand gepleegd in 2020? Vraag nu uw subsidie aan!

Aanvraag subsidie monumentenpand

De kosten voor onderhoud van een rijksmonument zijn niet meer aftrekbaar bij de inkomstenbelasting. U kunt in plaats daarvan gebruikmaken van een subsidieregeling.  

Bewoonde monumenten

Om bewoonde rijksmonumenten in goede staat te houden, is er een subsidie voor eigenaren van rijksmonumenten met een woonfunctie. Deze subsidie is bedoeld voor de kosten van restauratie- of onderhoudswerkzaamheden aan monumentale onderdelen van rijksmonumenten. U kunt jaarlijks de instandhoudingssubsidieregeling woonhuis-rijksmonumenten aanvragen. 38% van de gemaakte onderhoudskosten worden gesubsidieerd. De subsidieaanvraag 2021 moet tussen 1 maart 2021 en 1 mei 2021 worden ingediend. 

Onbewoonde monumenten

Bent u eigenaar van een rijksmonument dat geen woonfunctie heeft? Dan kunt u tot en met 31 maart 2021 de Subsidieregeling instandhouding monumenten aanvragen. De instandhoudingssubsidie, voor rijksmonumenten die geen woonfunctie hebben, bedraagt maximaal 60% van de subsidiabele kosten. De instandhoudingssubsidie is bestemd voor reguliere onderhoudskosten op basis van een 6-jarig onderhoudsplan. 

De subsidie kan dus oplopen tot een flink bedrag! De subsidieaanvraag kunnen wij voor u regelen.  

Heeft u nog vragen?

Neem direct contact op met M.A.J. (Manon) Staal MSc RB, Belastingadviseur bij HLB Van Daal in Dongen.

Stuur een e-mail of bel +31 (0)162 32 20 00
M.A.J. (Manon) Staal MSc RB