Menu
Actueel

AVG Proof doorgeven van werknemersgegevens

Gepubliceerd op

Per 25 mei 2018 is de Algemene Verordening Gegevensbescherming van toepassing. Dit betekent dat werkgevers meer verantwoordelijkheid krijgen inzake het verwerken, doorgeven en vastleggen van werknemersgegevens.

AVG Proof doorgeven van werknemersgegevens

Om aan de AVG te voldoen, moet u passende technische en organisatorische beveiligingsmaatregelen treffen, waarbij datalekken voorkomen moet worden.

Door de benodigde werknemersgegevens met ons te delen en te bewaren via Loket.nl hanteert u een beveiligde omgeving. In het werknemersdossier van Loket.nl kunnen de documenten van de werknemer -  zoals de arbeidsovereenkomst, het model opgaaf loonheffingen, kopie identiteitsbewijs en alle andere zaken - opgeslagen worden. De werknemer kan bij gebruik van Employee Self Service deze documenten ook zelf inzien. 

Ook de gegevens van een sollicitant kunt u beveiligd bewaren in Loket.nl en indien noodzakelijk voor de uitvoering van de werkzaamheden delen met ons. Uw contactpersoon van de salarisadministratie kan u precies uitleggen hoe het uploaden van documenten in het werknemersdossier en hoe de optie “sollicitant” werkt.