Menu
HLB Van Daal

Btw E-commerce: aandachtspunten One Stop Shop (OSS)

Gepubliceerd op

Vanaf 1 juli 2021 treden nieuwe btw-regels voor E-commerce in werking. We vertellen u graag een aantal aandachtspunten, zoals de aanmeldprocedure, met het oog op de komende wijzigingen.

Btw E-commerce: aandachtspunten One Stop Shop

De fiscale eenheid omzetbelasting en de OSS

Een Nederlandse fiscale eenheid omzetbelasting kan niet deelnemen aan de OSS (éénloketsysteem). De afzonderlijke ondernemingen die deel uitmaken van een fiscale eenheid omzetbelasting uiteraard wel.

Aanmelding voor de OSS moet op het niveau van de afzonderlijke entiteiten van de fiscale eenheid, met het btw-identificatienummer van die betreffende entiteit. Indien u meerdere entiteiten heeft binnen de fiscale eenheid die intracommunautaire afstandsverkopen verrichten, moeten deze zich afzonderlijk registreren wanneer zij allen gebruik willen maken van de OSS (een eventuele eerdere aanmelding als fiscale eenheid omzetbelasting moet u corrigeren). 

Aanmelding via eHerkenning of ketenmachtiging

Als Nederlandse ondernemer moet u zich voor de OSS aanmelden via ‘Mijn Belastingdienst Zakelijk’. Om in te loggen op dit portaal is eHerkenning niveau 3 vereist. Als u zelf nog geen eHerkenning niveau 3 heeft, dan kunnen wij als fiscaal dienstverlener - nadat wij van u een zogeheten ‘ketenmachtiging’ hebben ontvangen- de  aanmelding voor de OSS verzorgen.

Registratie voor niet-EU-ondernemers

Niet-EU-ondernemers kunnen zich registreren voor de OSS via het formulier ‘Aanmelding onderneming buitenland’. Na registratie ontvangt u inloggegevens voor de aanmelding voor de OSS. 

Meld je tijdig aan!

Om mee te doen met de OSS vanaf 1 juli a.s. dient uw aanmelding voor 1 juli 2021 rond te zijn. Heeft u verder vragen over btw en E-commerce én de toepassing van de nieuwe OSS regeling? Neem dan contact op met een van onze btw-specialisten. Ze helpen u graag verder.

Heeft u nog vragen?

Neem direct contact op met K.W. (Kaz) van Orsouw MSc, Belastingadviseur bij HLB Van Daal in Dongen.

Stuur een e-mail of bel +31(0)162 322 000
K.W. (Kaz) van Orsouw MSc