Menu
Actueel

De AVG... Niets doen is geen optie!

Gepubliceerd op

Per 25 mei 2018 is de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) ingevoerd. Over de AVG is veel geschreven en ook in de media is hieraan veel aandacht besteed. Toch blijkt dat het voor veel ondernemers onduidelijk en lastig is om te bepalen óf zij iets moeten doen met de AVG en wát er dan precies moet gebeuren.

AVG

Op de eerste vraag kunnen wij u eenvoudig antwoorden: dat u als ondernemer iets met de AVG moet doen, is een gegeven. De AVG geldt voor alle ondernemingen dus niet alleen voor grote ondernemingen en ICT-softwarebedrijven. De AVG is ook van toepassing op u! 

De AVG in het kort 

De AVG is de nieuwe privacywetgeving die op 25 mei 2018 definitief van kracht is gegaan. De AVG vervangt de verouderde Nederlandse Wet bescherming persoonsgegevens en heeft als doel persoonsgegevens beter te beschermen. Deze bescherming is in de gehele EU gelijk.  

Door de invoering van de AVG krijgen personen meer zeggenschap over hun persoonsgegevens en wat daarmee gebeurd. Zo mogen personen hun toestemming om gegevens te verwerken niet alleen intrekken, maar hebben zij ook het recht om vergeten te worden bij alle organisaties die hun gegevens hebben ontvangen via uw onderneming. Daarbij zal er strenger gecontroleerd worden op de naleving van de regelgeving door ondernemingen en kunnen er hogere boetes opgelegd worden. 


Meer weten?
Download de product sheet. 

Heeft u nog vragen?

Neem direct contact op met mr. M. (Marieke) Hendrikx, Jurist bij HLB Van Daal in Waalwijk.

Stuur een e-mail of bel +31 (0)416 33 05 05
mr. M. (Marieke) Hendrikx