Menu
Actueel

Digital Urban Twin: virtual reality om energiemaatregelen (fiscaal) door te rekenen

van tot
Pelmolenlaan 2, Woerden

Op 28 juni 2019 is het klimaatakkoord gepresenteerd! Duidelijk is dat het akkoord leidt tot een radicale omwenteling in de manier waarop we met energie omgaan. Onze partner DutchCenter4Growth organiseert een workshop over dit onderwerp, gegeven door Remco Pouwels.

Digital Urban Twin: virtual reality om energiemaatregelen (fiscaal) door te rekenen

De digital urban twin is een ideaal medium om dit draagvlak te creëren. Een digital twin is de virtuele weergave van de werkelijke situatie die eenvoudig verrijkt kan worden met allerlei data/informatie. Het biedt ongekende mogelijkheden om op basis van scenario's de impact van de transitie op de gebouwde omgeving inzichtelijk te maken. Op basis daarvan kunnen maatregelpakketten afgewogen worden en investeringsbeslissingen worden genomen.

Een belangrijk onderdeel van de scenario’s vormt het fiscaal-economisch stimuleringsbeleid. Daarbij is het maar de vraag of het huidige fiscale regime hier voldoende op is toegerust ? Of zijn er ingrijpende hervormingen nodig om de energietransitie voor iedereen aantrekkelijker te maken? En wat zijn de mogelijkheden hierin.

De workshop wordt georganiseerd door het DutchCenter4Growth en wordt gegeven door Remco Pouwels. Remco is mede-initiatiefnemer van het DutchCenter4Growth en op meerdere vlakken actief als ondernemer. De workshop geeft hij samen met nog twee andere sprekers. Zij zijn specialist op het gebied van digital urban twins en fiscaliteiten.

Voor wie is deze workshop interessant?

  • Investeerders/ beleggers die willen investeren in verduurzaming of hernieuwbare energie
  • Vastgoedeigenaren die actief investeren in verduurzaming
  • Projectontwikkelaars die het effect van nieuwe energieconcepten objectief willen vergelijken
  • Adviseurs die bedrijven adviseren over de verduurzaming van hun bedrijfsvoering en het gebruik hernieuwbare energiebronnen
  • Installatiebedrijven en technische dienstverleners met focus op verduurzaming 

Daarnaast is iedereen van harte welkom die op enigerlei wijze betrokken is bij of geïnteresseerd is in de impact van de energietransitie op de gebouwde omgeving.

Programma

14.30 – 15.00 uur: Inloop 

15.00 uur: aanvang workshop Remco Pouwels 

17.00 - 18.30 uur: Netwerkborrel

Locatie

De workshop wordt gegeven in het DutchCenter4Growth, gevestigd in het kantoorpand At The Office op de Pelmolenlaan 2 in Woerden.

Meld u aan

Heeft u nog vragen?

Neem direct contact op met Y. (Yasmila) Vernooy, Marketing medewerkster bij HLB Blömer in Nieuwegein.

Stuur een e-mail of bel +31 (0)30 605 85 11
Y. (Yasmila) Vernooy