Menu
Actueel

Doe tijdig uw WBSO-aanvraag

Gepubliceerd op

WBSO aanvraag 2021 moet vóór 21 december 2020 ingediend zijn om gebruik te kunnen maken van deze subsidie. U doet uw aanvraag bij Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Op deze pagina leest u meer over deze subsidie.

Doe tijdig uw WBSO-aanvraag

Doe tijdig uw WBSO-aanvraag en kijk naar mogelijk aanvullend voordeel!

In beginsel kan iedere ondernemer in Nederland, die speur- en ontwikkelingswerk doet, een subsidie in het kader van de Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk (WBSO-subsidie) aanvragen.

De WBSO ondersteunt twee soorten projecten:

  • Ontwikkelingsprojecten (hieronder valt de ontwikkeling van technisch nieuwe fysieke producten, productieprocessen of programmatuur);
  • Technische-wetenschappelijk onderzoek (hieronder valt verklarend onderzoek dat technisch van aard is).

Wanneer u gebruik maakt van de WBSO-subsidie, draagt u minder loonheffing af. De afdrachtvermindering wordt berekend op basis van de S&O-grondslag. Deze grondslag bestaat uit het S&O-loon (S&O-uren x S&O-uurloon) plus het bedrag aan kosten en uitgaven. Het voordeelpercentage (2021) kan oplopen tot 40%, en voor starters zelfs tot 50%!

De WBSO-subsidie kent een beperkt budget; om die reden moet de subsidie worden aangevraagd voordat u deze mag benutten. Wilt u per 1 januari 2021 gebruik maken van deze subsidie? Uw aanvraag moet dan vóór 21 december 2020 ontvangen zijn door de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

Innovatiebox

Daarnaast levert het verkrijgen van een WBSO-beschikking mogelijk overige voordelen op, bijvoorbeeld toepassing van de innovatiebox. Bij toepassing van de innovatiebox worden kwalificerende innovatiebox winsten voor het jaar 2021 belast tegen 9%, in plaats van het reguliere tarief (in 2021 15% tot een resultaat van € 245.000, 25% over het meerdere).

Raadpleeg uw HLB-adviseur over de mogelijkheden voor uw specifieke situatie!

Neem direct contact op met R.A.N. (Ruud) Hooijmaaijers, Belastingadviseur bij HLB Van Daal in Waalwijk.

Stuur een e-mail of bel +31 (0)416 33 05 05
R.A.N. (Ruud) Hooijmaaijers