Menu
Actueel

Gratis loopbaanadvies voor uw medewerkers!

Gepubliceerd op

Wist u dat het voor uw medewerkers van 45 jaar en ouder mogelijk is om een gratis loopbaanadvies/ ontwikkeladvies te krijgen bij een daarvoor aangewezen loopbaanadviseur? Voor het jaar 2019 is hiervoor door het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid zo’n 15 miljoen euro beschikbaar gesteld.

Gratis loopbaanadvies voor uw medewerkers!

De regeling voor dit gratis advies bestaat al langer. Echter, voorheen gold dit alleen voor specifieke beroepsgroepen. Hier kwamen positieve ervaringen uit naar voren. In 2019 kunnen alle medewerkers, ongeacht de beroepsgroep, hiervan gebruik maken. Voorwaarde is wel dat de medewerker gemiddeld minimaal 12 uur per week werkt. 

Een loopbaanadviseur helpt uw medewerker verder op weg binnen de eigen (en mogelijk toekomstige) functie. Samen met de loopbaanadviseur kijkt de medewerker naar zijn/ haar persoonlijke ontwikkeling. Wat vindt de medewerker leuk en waar krijgt hij/ zij energie van? Welke veranderingen zijn er in de toekomst te verwachten, zowel op persoonlijk als op werkgebied? Hoe kan de medewerker hier het beste op anticiperen? Het hierover praten met een loopbaanadviseur kan leiden tot andere aandachtspunten, frisse ideeën of een vernieuwde aanpak voor de toekomst. Dit draagt bij aan een betere ‘fit’ tussen de medewerker en zijn/ haar (toekomstige) functie én een verhoging van het werkgeluk van de medewerker. Hiervan kunt u als werkgever vervolgens ook weer profiteren. 

Om gebruik te kunnen maken van deze regeling, moet dit vooraf met de betreffende loopbaanadviseur worden afgestemd. De loopbaanadviseur handelt de administratie en kosten (ontvangst subsidie) af. Dit loop dus niet via de werknemer of werkgever. Voor het subsidiebudget geldt “op=op”, dus wacht niet te lang als u uw medewerker(s) hiervoor in aanmerking wilt laten komen. 

Wilt u meer informatie hierover of bent u op zoek naar een loopbaanadviseur in uw regio, neem dan contact op met Chantal Goossens (HR Adviseur) via 0162-322000 of c.goossens@hlb-van-daal.nl

Heeft u nog vragen?

Neem direct contact op met drs. G.B. (Gijs) van Zon, Directeur HRM101 bij HLB Van Daal in Waalwijk.

Stuur een e-mail of bel +31 (0)416 33 05 05
drs. G.B. (Gijs) van Zon