Menu
Actueel

HLB Challenge & Control : ‘Ik zie HLB Van Daal steeds meer als fullservice partner’

Gepubliceerd op

Met behulp van het programma HLB Challenge & Control brengen onze bedrijfsadviseurs samen met ondernemers in kaart wat hen bezighoudt en waar kansen en verbeterpunten liggen. Daartoe starten we met een diagnose, waar we aan de hand van allerlei vragen de belangrijkste thema’s doornemen. Wat vinden onze klanten van HLB Challenge & Control? We legden Patrick Janssen van Mijnkapper.today opnieuw een aantal vragen voor!

HLB Challenge & Control : ‘Ik zie HLB Van Daal steeds meer als fullservice partner’

Patrick Janssen, eigenaar Mijnkapper.today      www.mijnkapper.today
9 vestigingen in Boxtel, Den Bosch, Eindhoven, Oss, Sint-Oedenrode, Uden, Veghel (2x) en Vught.

Samenwerking met HLB Van Daal: sinds 2014

Vertel kort iets over Mijnkapper.today?
Van origine ben ik kapper, dat kreeg ik met de paplepel ingegoten. Mijn ouders, broer en tantes zaten ook in het kappersvak. Ik werd bedrijfsleider, nam daarna kapperszaken over. Op dit moment ben ik eigenaar van 9 kapperszaken onder de naam Mijnkapper.today.

Wat is uw grootste bedrijfsmatige challenge?
Het acquireren van nieuwe kapperszaken. Daarnaast wil ik in mijn onderneming en in de kapsalons een omgeving creëren die toekomstbestendig is.

Welke cijfers houdt u nauwgezet in de gaten?
De omzet, omzetontwikkeling ten opzichte van voorgaande jaren en de begroting, de loon-omzetverhouding en de inkoop en verkoop. De leidinggevenden in de kapperszaken zijn verantwoordelijk voor de omzet, maar ook inkoop van kappersbenodigdheden is belangrijk. 

Wat zou u het liefst automatiseren?
Wij hebben een kassasysteem zonder koppeling naar de financiële administratie. Ik heb behoefte aan méér managementinformatie. Financiële rapportages moeten goede benchmarks opleveren. Ik heb uiteindelijk te weinig tijd en onvoldoende expertise om een financieel plan op te stellen. Daarin is Maarten Sijberts mijn rechterhand; het is goed sparren met hem. De focus ligt op output. Ik ben op zoek naar voortijdige signaleringen (deels door mensen, deels vanuit een systeem). Hieraan komt steeds meer behoefte, het gaat in de toekomst een steeds grotere rol spelen. 

Hoe houdt u de balans tussen werk en privé ‘in control’?
In 2005 was ik ernstig ziek en dat leerde me om nog meer te waarderen wat ik heb. Meest belangrijk zijn mijn vrouw en onze kinderen van 17 en 14 jaar. Om negatieve energie kwijt te raken en nieuwe energie op te doen sport ik graag. Waterpolo, hockey en bootcamp.

Waar wilt u staan over 5 tot 10 jaar? 
Ik leef beslist niet van dag tot dag, maar stel ook geen keiharde doelen. Ik wil vooral volop van het leven genieten. Over tien jaar hoop ik met pensioen te gaan. Groei van mijn bedrijf is noodzakelijk.

Heeft HLB Challenge & Control uw beeld van HLB Van Daal veranderd?
HLB Van Daal verbreedt de dienstverlening; ik zie ze steeds meer als fullservice partner. Zo hoorde ik recent dat HLB Van Daal ook specialisten op gebied van HRM in huis heeft. Daar wil ik meer over weten. Ik kan HLB Van Daal overigens vergelijken, aangezien ik ook met andere accountants te maken heb. Zo houden we elkaar scherp!

Welke vraag uit de diagnose spreekt u het meeste aan?
De vraag hoe ik zelf in het leven sta. Het gesprek heeft een zakelijke insteek, maar de balans met privé moet goed zijn. Goed dat dat ook aan bod komt.

Zijn er nog punten ter verbetering of verdere verrijking van het programma?
Ik vind het een heel mooi programma, maar er zijn nog wel wat stappen te zetten. Zo zou ik de financiële rapportage liefst op 1 A4’tje krijgen. 
Naschrift HLB Van Daal: collega/accountant Arjan Heuvelmans begeleidt Patrick Janssen hier inmiddels bij.

Op onze vernieuwde website hlb-van-daal.nl leest u meer over HLB Challenge & Control. 

Ook behoefte aan een gesprek over uw onderneming en uw persoonlijke doelen? Together we make it happen.

Heeft u verder nog vragen?

Neem direct contact op met M.W.M. (Maarten) Sijberts, Senior bedrijfsadviseur bij HLB Van Daal in Gemert.

Stuur een e-mail of bel +31 (0)492 36 12 48
M.W.M. (Maarten) Sijberts