Menu
Actueel

‘HLB Challenge & Control levert andere inzichten op’

Gepubliceerd op

Met behulp van het programma HLB Challenge & Control brengen onze bedrijfsadviseurs samen met ondernemers in kaart wat hen bezighoudt en waar kansen en verbeterpunten liggen. Daartoe starten we met een diagnose, waar we aan de hand van allerlei vragen de belangrijkste thema’s doornemen. Wat vinden onze klanten van HLB Challenge & Control? We legden Jasper van der Velden van Braend in Waalwijk opnieuw een aantal vragen voor!

‘HLB Challenge & Control levert andere inzichten op’

Jasper van der Velden, directeur/eigenaar Braend (Waalwijk) 
Samenwerking met HLB Van Daal: sinds 2003

Vertel kort iets over Braend?
Braend is een merk herenschoenen, gericht op midden- en hoog segment. Onze schoenen worden verkocht door zelfstandige detaillisten en grote ketens in Nederland, België en Duitsland. We zijn een klein bedrijf, doen alles zelf en werken bijvoorbeeld niet met agenten.

Wat is uw grootste bedrijfsmatige challenge?
Het hoofd bieden tegen de kanteling van de markt. Jonge mensen dragen weinig ‘geklede’ schoenen; ze hebben hooguit één paar. Sneakers zijn populair, maar er is geen duidelijk modebeeld bij heren. Prijs is ook steeds belangrijker. Men investeert in een nieuwe telefoon, gaan op citytrip of naar een duur restaurant. Op nummer tien staat pas kleding, gevolgd door schoenen op elf. En schoenen zakken helaas steeds verder weg. Hoe zal zich dat ontwikkelen? Ook belangrijk: het behouden van ons bekende gezicht. Ons type schoenen wordt helaas veel nagemaakt.

Welke cijfers houdt u nauwgezet in de gaten?
Het aantal paren dat wordt verkocht, de gemiddelde verkoopprijs, de omzet. 

Wat zou u het liefst automatiseren?
Verkooporders! Maar de noodzaak is er niet echt, vooral omdat het ook veel vraagt van de fabrikanten waarmee wij samenwerken.

Wat is/was uw grootste persoonlijke challenge? 
Ik startte in 1998 als agent, later werd ik modelleur. Het opbouwen van mijn onderneming heeft veel tijd en kruim gekost, ik ben erg veel van huis geweest. Zeker in de begintijd deed ik álles zelf. Inmiddels krijg ik op diverse vlakken goede ondersteuning en is het werk beter verdeeld. Zo heb ik een steeds betere balans gevonden, maar er blijven pieken in het werk.

Waar wilt u staan over 5 tot 10 jaar? 
Dat vond en vind ik de lastigste vraag uit het Challenge & Control-programma. “Onze branche heeft samen met de kledingbranche momenteel de wind op kop. Daarom willen we graag op dit moment consolideren, zaken veilig stellen. De kerstboom moet niet op een driepunter staan, maar op een vijfpunter, zodat het geheel stabieler wordt. We zijn drukdoende om Braend tot een premium merk te maken. Zowel in merkbeleving als reclameuitingen. We zijn daarom zeer recent een samenwerking aangegaan met een gerenommeerd reclamebureau uit Rotterdam.

Van welke dienstverlening van HLB Van Daal maakt u gebruik?
Iedere drie weken is een HLB-medewerker op ons kantoor om de administratie te verzorgen. Ieder kwartaal ga ik in gesprek met mijn vertrouwenspersoon.

Heeft HLB Challenge & Control uw beeld van HLB Van Daal veranderd?
Ja! Ik doe bewust mee aan het programma. Het levert andere inzichten op, je wordt met de neus op de feiten gedrukt. Mijn verstandhouding met HLB Van Daal was overigens al goed, zowel met bedrijfsadviseur Bart Megens als met accountant Eddy van Hugten.

Welke vraag uit de diagnose spreekt u het meeste aan?
De vraag die ik ook het lastigste vind: waar wil je over 5 jaar staan?

Wat heeft HLB Challenge & Control u tot op heden gebracht? 
Er zijn allerlei praktische zaken aan het licht gekomen die we moesten regelen. Denk aan belastingtechnische en notariële zaken. Dat is inmiddels goed geregeld. Wat mij betreft, herhalen we de diagnose elk jaar. Zaken verandert immers continu. Contact houden met elkaar is belangrijk.

Ook behoefte aan een gesprek over uw onderneming en uw persoonlijke doelen? Together we make it happen.

Op hlb-van-daal.nl leest u meer over HLB Challenge & Control. 

Heeft u verder nog vragen?

Neem direct contact op met B.W.H. (Bart) Megens, Teamleider bij HLB Van Daal in Schijndel.

Stuur een e-mail of bel +31 (0)73 547 49 47
B.W.H. (Bart) Megens