Menu
Actueel

HLB Challenge & Control: ‘Stel je deze vragen, dan leer je als ondernemer meer’

Gepubliceerd op

Met behulp van het programma HLB Challenge & Control brengen onze bedrijfsadviseurs samen met ondernemers in kaart wat hen bezighoudt en waar kansen en verbeterpunten liggen. Daartoe starten we met een diagnose, waar we aan de hand van allerlei vragen de belangrijkste thema’s doornemen. Wat vinden onze klanten van HLB Challenge & Control? We legden Wolke Buijs van Bowerkt in Oss opnieuw een aantal vragen voor!

HLB Challenge & Control: ‘Stel je deze vragen, dan leer je als ondernemer meer’

www.bowerkt.nl

Wolke Buijs, directeur/eigenaar Bowerkt (Oss)
Samenwerking met HLB Van Daal: sinds 1995

Vertel kort iets over Bowerkt?
Bowerkt is gespecialiseerd in kantoorinrichting, van ontwerp tot realisatie. We leveren alles: van meubels tot accessoires, van verlichting tot vloerbedekking. Het team telt 5 mensen.

Wat is uw grootste bedrijfsmatige challenge?
Het voortzetten en versnellen van de groei die we online doormaken. Daarvoor moeten we de webshop en de vindbaarheid van de site optimaliseren en duidelijke keuzes maken: welke doelgroepen zijn het meest interessant? 

Welke cijfers houdt u nauwgezet in de gaten?
Ik ben geen echte ‘cijfer-man’. Ik kijk vooral aan de voorkant wat er gebeurt, stuur op orderentry. Zo zie ik in een vroeg stadium wat er gebeurt. Als ik kijk wat er is gefactureerd, ben ik feitelijk te laat. 

Wat zou u het liefst automatiseren?
We hebben onze administratie volledig geautomatiseerd. Ons bestaande orderflowsysteem hebben we daartoe aangescherpt. We hebben nauwkeurig inzicht in marges, verkoopcijfers, et cetera.

Wat is/was uw grootste persoonlijke challenge? 
In onze handel is het hollen en stilstaan. Het is redelijk conjunctuurgevoelig en dat kun je niet beïnvloeden. Dat zorgt altijd voor een gezonde spanning. Met name gedurende de economische crisis was het echt spannend; bedrijven investeerden nauwelijks in (her)inrichting. Dan is het zaak om te kijken naar je kostenstructuur en je processen te verbeteren. 

Hoe houdt u de balans tussen werk en privé ‘in control’?
Dat gaat met ups en downs. Als zaken goed lopen, neem je wat makkelijker afstand van het werk dan wanneer het minder goed gaat. Ik heb gelukkig een ring van mensen om me heen waar ik zo nu en dan dingen tegenaan kan houden. In mijn vrije tijd sport ik of ga ik motorrijden. Even ontspannen!

Waar wilt u staan over 5 tot 10 jaar? 
Ik ben recent 60 jaar geworden en denk dus na over de verkoop van mijn bedrijf over een aantal jaren. Hoe gaan we dat realiseren?

Van welke dienstverlening van HLB Van Daal maakt u gebruik?
HLB verzorgt de lonen en de jaarrekening. Dat verschuift van cijfers en historie naar het monitoren van wat er gedurende het jaar speelt. Dat is ook de rol die bij HLB Van Daal past.

Heeft HLB Challenge & Control uw beeld van HLB Van Daal veranderd?
Door de diagnose kwamen punten naar voren die anders bleven liggen; in een jaargesprek komen bepaalde vragen niet aan de orde.  Vooraf was ik benieuwd wat eruit zou rollen. Het is goed om een check-up te doen en te zien wat we doen en hoe we ervoor staan. Stel je deze vragen, dan leer je meer en wordt HLB Van Daal ‘als vanzelf’ de fullservice partner voor ondernemers.

Welke vraag uit de diagnose spreekt u het meeste aan?
De meest relevante: wat wil je de komende jaren bereiken?

Welke vraag uit de diagnose vindt u de lastigste?
Er zijn geen moeilijke vragen, je moet niets uit de weg gaan. Als iemand je een spiegel voorhoudt, moet je eerlijk antwoord geven en niets in het onderste laatje laten liggen.

Wat heeft HLB Challenge & Control u tot op heden gebracht? 
Challenge & Control gaat veel verder dan cijfers. Ik ga op korte termijn in overleg met Stefan van Halteren om concrete stappen te gaan zetten en een prioriteitenlijstje te maken. Ik ervaar het als zeer positief en een nieuw stuk gereedschap.

Ook behoefte aan een gesprek over uw onderneming en uw persoonlijke doelen? Together we make it happen.

Heeft u verder nog vragen?

Neem direct contact op met S. (Stefan) van Halteren, Senior bedrijfsadviseur bij HLB Van Daal in Schijndel.

Stuur een e-mail of bel +31 (0)73 547 49 47
S. (Stefan) van Halteren

Op hlb-van-daal.nl leest u meer over HLB Challenge & Control.