Menu
Actueel

HLB Challenge & Control: 'Wat is úw grootste challenge?'

Gepubliceerd op

Ondernemers staan elke dag voor stevige uitdagingen. Op sommige gebeurtenissen heb je geen invloed, wél kun je ervoor zorgen dat je fundament stevig genoeg is om met onverwachte ontwikkelingen te kunnen dealen. Goed voorbeeld vind ik Wolke Buijs, directeur/eigenaar van Bowerkt kantoorinrichting in Oss. Het bedrijf is gespecialiseerd in kantoorinrichting, van ontwerp tot realisatie en levert alles: van meubels tot accessoires, van verlichting tot vloerbedekking.

HLB Challenge & Control: 'Wat is úw grootste challenge?'

Tijdens de economische crisis maakte Bowerkt een moeilijke tijd door; bedrijven investeerden nauwelijks in (her)inrichting van hun werkplek of showroom. In zo’n periode is het zaak om te kijken naar de kostenstructuur en processen te verbeteren. Bowerkt doorstond de storm.

Onlangs ging ik met Wolke Buijs in gesprek, waarbij ik de thema’s uit het programma HLB Challenge & Control aansneed. Op de vraag ‘Wat is je grootste bedrijfsmatige challenge?’ antwoordde hij:
“Het voortzetten en versnellen van de groei die we nu online doormaken. Daarvoor moeten we onze webshop en de vindbaarheid van de site optimaliseren en duidelijke keuzes maken: welke doelgroepen zijn het meest interessant?”

Wolke is tevreden over het gesprek en de uitkomsten. Gevraagd naar een reactie vertelt hij:
“Challenge & Control gaat veel verder dan cijfers. Er zijn geen moeilijke vragen, je moet niets uit de weg gaan. Als iemand je een spiegel voorhoudt, moet je eerlijk antwoord geven en niets in het onderste laatje laten liggen. Door de diagnose kwamen punten naar voren die anders bleven liggen; in een jaargesprek komen bepaalde vragen niet aan de orde. Het is goed om een check-up te doen en te zien wat we doen, hoe we ervoor staan en welke prioriteiten we moeten stellen.”

Ook behoefte aan een gesprek over uw onderneming en uw persoonlijke doelen? Together we make it happen.

Op hlb-van-daal.nl leest u meer over HLB Challenge & Control.