Menu
Actueel

HLB Challenge & Controle: ‘Help, wat moet ik met zo’n dik rapport?’

Gepubliceerd op

‘De dienstverlening van HLB Van Daal is flink verbreed, we zijn al lang veel meer dan de specialisten die de jaarrekening opmaken. Het programma HLB Challenge & Control helpt om dat zichtbaarder te maken en samen met ondernemers in kaart te brengen wat hen bezighoudt. HLB Challenge & Control is een handige tool, maar ik laat het niet leidend zijn. De klant moet vooral gewoon kunnen vertellen wat er op het hart ligt. De gesprekken leveren vaak verrassende inzichten op. Zo blijkt uit de vraag ‘zou je iedere medewerker die je hebt opnieuw aannemen?’ dat bijna iedere ondernemer wel personeel heeft rondlopen waar ze niet zo tevreden over zijn.

HLB Challenge & Controle: ‘Help, wat moet ik met zo’n dik rapport?’

Binnen circa een week na het gesprek stuur ik de ondernemer een stappenplan. Géén dik rapport, wat moet de ondernemer daarmee? Ik zet op een of twee A4’tjes puntsgewijs alle aandachtspunten op een rij plús een prioritering. Een praktisch actieplan waar we samen de schouders onder zetten. In samenwerking met de HLB-specialisten help ik de ondernemer om de operationele en financiële processen te verbeteren en doelen te behalen.

Goed voorbeeld is ondernemer Patrick Janssen van Mijnkapper.today. Patrick is van origine kapper. Net als zijn ouders, tantes en broer. Op enig moment werd hij bedrijfsleider, weer wat later nam hij kapperszaken over. Tegenwoordig heeft hij negen kapperszaken onder zijn paraplu. Uit het HLB Challenge & Control-gesprek dat ik met hem voerde, kwam duidelijk naar voren dat hij behoefte heeft aan groei van de onderneming. Inmiddels zoeken wij nieuwe vestigingen die passen bij zijn propositie. Samen met Patrick ga ik in gesprek met kandidaten en eventueel hun accountant of financieel adviseur. Zo’n gesprek bereiden we goed voor. In korte tijd bouwden we een goede vertrouwensband op; Patrick legt me veel vragen voor en ziet me als zijn ‘financiële huisarts’. Patrick is te spreken over onze manier van werken. Toen we hem naar een reactie vroegen op het HLB Challenge & Control-programma, vertelde hij dit:

“De gesprekken hebben een zakelijke insteek, maar de balans met privé moet goed zijn. Goed dat dat ook aan bod komt. Door de gesprekken met Maarten zijn enkele zaken in een stroomversnelling geraakt. Samen voeren we gesprekken met kapperszaken die mogelijk interessant voor ons zijn. Ik zie HLB Van Daal steeds meer als fullservice partner. Zo hoorde ik recent dat HLB Van Daal specialisten op gebied van HRM in huis heeft. Ook daarover wil ik meer weten.” 

Ook behoefte aan een gesprek over uw onderneming en uw persoonlijke doelen? Together we make it happen.

Op hlb-van-daal.nl leest u meer over HLB Challenge & Control. 

Heeft u verder nog vragen?

Neem direct contact op met M.W.M. (Maarten) Sijberts, Bedrijfsadviseur bij HLB Van Daal in Gemert.

Stuur een e-mail of bel +31 (0)492 36 12 48
M.W.M. (Maarten) Sijberts