Menu
Actueel

HLB Shift "Digitale architecten veraangenamen leven met techniek"

Gepubliceerd op

JNV in ’s-Hertogenbosch realiseert comfortabele woon- en werkomgevingen door de slimme integratie van technische audio-, video-, media- en IT-totaaloplossingen. Als digitale architect ontwerpt en realiseert JNV oplossingen op maat, voor de particuliere en zakelijke markt.
Het bedrijf viert dit jaar het 30-jarig bestaan. In 2016 verhuisde JNV naar het huidige bedrijfspand; de laatste details van de ingrijpende verbouwing zijn de afgelopen weken afgerond. Er werken 20 mensen bij JNV: engineers, projectmanagers, programmeurs en monteurs. Daarnaast huurt JNV regelmatig specialisten in.

Digitale architecten veraangenamen leven met techniek

René Vorstenbosch            www.jnv.one

Met een inspirerend festival wil JNV in september het 30- jarig bedrijfsjubileum vieren. Het nieuwe kantoorpand in de Bossche Maaspoort vormt daarvoor de perfecte entourage; het is een prachtig pand waarin de nieuwste technische hoogstandjes zijn toegepast. Zo treffen we direct bij binnen komst een noviteit: op een transparant beeldscherm in de hal is de JNV-bedrijfspresentatie te zien. Achter het doorzichtige scherm zien we een soort etalage, waarin allerlei objecten te presenteren zijn. “Een dergelijk scherm kun je in uiteenlopende settings toepassen”, vertelt René Vorstenbosch. “Bijvoorbeeld in de horeca, waar je de deur van een koeling voorziet van zo’n scherm. Terwijl het scherm een film toont over bijvoorbeeld lekker en gezond eten, zie je door die beelden heen een koeling vól verse producten. Of hang zo’n scherm in de etalage van een juwelier, vertoon mooie lifestylebeelden en erachter de nieuwste horloges.” In de vergaderruimte trekken zogenaamde metamorfosische verlichting en twee grote beeldschermen de aandacht. “Deze verlichting biedt een extra dimensie op watde meeste mensen kennen”, legt René uit. “Je kunt niet alleen variëren met bijvoorbeeld de lichtsterkte en –warmte, maar ook met de invalshoek en de vorm waarin de tafel en de hele ruimte worden belicht. De beeldschermen zijn beschikbaar voor videoconferences.”

Comfort en functionaliteit

JNV is als geen ander thuis in de wereld van innovatieve techniek. De digitale architecten, zoals het bedrijf zichzelf betitelt, ontwikkelen slimme oplossingen die leven en werken veraangenamen. “We bieden techniek die zorgt voor comfort en functionaliteit”, aldus René. “Daarvoor integreren we audio-, video-, media-, klimaat- en IT-oplossingen. Een voorbeeld? Op de Universiteit Utrecht voorzagen we 350 ruimten van state-of-the-art presentatiefaciliteiten. We realiseerden toepassingen waarmee hoogleraren eenvoudig kunnen inpluggen. Lukt dat toch niet, dan kunnen ze met één druk op de knop assistentie inroepen van hun servicedienst. Indien nodig zijn wij ook direct bereikbaar, we beschikken over een 24/7 servicedienst. Iedere ruimte in de universiteit is enkelvoudig te bedienen, maar is ook centraal te beheersen, afgestemd op lesroosters. Van verwarming, ventilatie en airco tot de verlichting.”


“Wereldwijd is er sprake van een technische wedrun, elke dag komt er nieuwe techniek bij” 

Management buy out 

In 1995 trad René Vorstenbosch (46) bij JNV in dienst. Als vierde medewerker kreeg hij de opdracht het bedrijf verder vorm te geven. Dat ging hem goed af; binnen 2,5 jaar was het aantal medewerkers vervijfvoudigd en was de koers verlegd van uitsluitend verhuur naar het ontwerpen van oplossingen. “Al tijdens mijn sollicitatiegesprek was duidelijk dat de oprichter van JNV op termijn een overnamekandidaat zocht. Daar had ik wel interesse in. In 2001 zette ik de stap daadwerkelijk en werd ik via een management buy out eigenaar van JNV.” In de tussenliggende jaren was er al veel veranderd binnen het bedrijf. Eind jaren ’90 voorzag JNV het eerste woonhuis van slimme, geïntegreerde oplossingen die we tegenwoordig samenvatten onder de noemer ‘domotica’. Al snel volgden meer particuliere opdrachten, in Nederland, België, maar ook uit Zuid-Europa. Inmiddels wordt de orderportefeuille voor zo’n twintig procent gevuld door woningen, veelal in het hoge segment. Daar komen soms de meest luxe en zelfs extravagante opdrachten uit voort. Klanten die op afstand hun zwembad van hun vakantiewoning willen verwarmen, zodat het op temperatuur is wanneer ze arriveren bijvoorbeeld. Accountant Sjack Das: “Wat mij bij is gebleven, is een voorraadartikel op de balans, waarvan ik écht dacht dat er een nul teveel stond. Dat iemand zo’n enorm bedrag aan iets kan uitgeven vond ik bijzonder.” René glimlacht discreet: “Als mensen zeer bemiddeld zijn, is soms niets te gek.” Het bedrijfsleven, overheden en het onderwijs zorgen voor de andere tachtig procent van de omzet. Op de lijst met opdrachtgevers zien we onder meer Tesla, The Jane Antwerp (restaurant van topkok Sergio Herman – red.), Auping en Vanderlande.


“We verkopen geen techniek, maar oplossingen en faciliteiten” 

Gesprekspartner

Ondernemer René maakte enkele jaren gebruik van de diensten van zijn oom, die een accountantskantoor had in Schijndel. In 2005 nam HLB Van Daal & Partners het kantoor over en zo kwam René in contact met accountant Sjack Das. “Samenwerken met mijn oom was vertrouwd; vakinhoudelijk was hij ook sterk. Maar met de komst van Sjack trof ik een gesprekspartner die dingen vanuit een ondernemersperspectief bekijkt”, aldus René. “Bovendien vind ik het prettig om met een jongere accountant te sparren. In afgelopen tien jaar zijn er in onze branche namelijk enorme stappen gemaakt; innovaties volgen elkaar razendsnel op. De omslag van analoog naar digitaal heeft veel teweeggebracht. Dat vraagt om continu schakelen en daarover kunnen sparren is prettig.” Dat HLB Van Daal & Partners deel uitmaakt van een internationaal netwerk, draagt ook bij aan het succes van de samenwerking. René: “We beschikken over een verkoopkantoor in België en werken daar samen met HLB Antwerpen en de Nederland-België Desk. Dat werkt uitstekend.”

Sjack Das

Neem direct contact op met J.J. (Sjack) Das AA, Partner bij HLB Van Daal in Schijndel.

Stuur een e-mail of bel +31 (0)73 547 49 47
J.J. (Sjack) Das AA

“We herkennen de vraagstukken”

“Het is interessant om via JNV de technologische ontwikkelingen te volgen. Feitelijk herkennen wij de vraagstukken waarmee JNV te maken heeft. Ook binnen de accountants-sector wordt volop geïnnoveerd en samen met René voer ik interessante en zinvolle discussies over de koers. Ons contact is open; René is heel direct. Dat kan soms confronterend zijn, maar ik waardeer dat zeer. Onze dienstverlening aan JNV is breed. We ondersteunen het bedrijf met onder meer het opstellen van de jaarrekening, prognoses en tussentijdse rapportages en met (fiscaal) advies. Onlangs hebben we ook subsidiespecialisten ingeschakeld bij het indienen van een subsidieaanvraag. Saillant detail: de subsidie werd afgewezen, omdat het project niet bewezen innovatief zou zijn. Kort daarna won JNV met het project een internationale innovatie-award! Jammer dat zo’n besluit buiten onze macht ligt… JNV is een klant om trots op te zijn. Gezond en met trouwe klanten, sommigen al vanaf het eerste uur.”

Uitdaging om voorop te blijven lopen

René stipt het al aan: als toonaangevend bedrijf moet JNV vooroplopen en dat is een continue uitdaging. “Wereldwijd is er echt sprake van een technische wedrun. Elke dag komt er nieuwe techniek bij, die ingebed moet worden in het leven van mensen. De impact daarvan kan enorm groot zijn. Ga maar na welke plaats de  iPad inmiddels inneemt in ons leven. Het is de normaalste zaak van de wereld dat we op de bank zitten met een tablet en zo allerlei informatie opzoeken, verlichting bedienen, gordijnen sluiten, et cetera. Wij proberen trends op de voet te volgen en voor te sorteren op de techniek.” Hoe doet JNV dat? Het zit in mijn dna”, lacht René. “Als kind was ik al geïnteresseerd in techniek; als peuter haalde ik al lampen uit elkaar. Ik ben áltijd op zoek naar nieuwe dingen, ik ben een echte informatiejunk. En vind ik dan iets interessants, dan weet ik dat snel en goed te vertalen naar onze oplossingen. Ik weet me daarnaast goed te verplaatsen in mensen. Om te weten wat hun wensen zijn, bevraag ik ze altijd als een interviewer. Het is belangrijk dat wij in de huid van de klant kruipen, om te komen tot een passende oplossing. We verkopen geen techniek, maar oplossingen en faciliteiten. We maken graag dingen die het voorstellingsvermogen te boven gaan. Zonder de functionaliteit uit het oog te verliezen.”  

Award voor beste applicatie

Medio februari won JNV de prestigieuze Creston Integration Award voor het DARWIN®-project, uitgevoerd in opdracht van Vanderlande Industries in Veghel. JNV ontwikkelde voor het nieuwe, 20.000 m² grote hoofdkantoor een building management oplossing, bestaande uit onder meer presentatieruimtes, vergaderzalen, room booking, licht- en klimaatcontrole, bediening van zonwering, toegangscontrole en de integratie van diverse AV-materialen. Via de DARWIN® building management applicatie kan alles volledig worden gemonitord en bestuurd vanaf een smartphone of tablet. De jury: “Deze winnende Best Corporate Applicationdraagt actief bij aan het verhogen van efficiëntie, duurzaamheid en gebruikerscomfort.”

Kies een specialist bij jou in de buurt:

Heeft u nog vragen?

Neem direct contact op met A. (Annemiek) de Haer, Secretaresse bij HLB Nannen in Emmen.

Stuur een e-mail of bel +31 (0)50 526 65 33
A. (Annemiek) de Haer

Heeft u nog vragen?

Neem direct contact op met E. (Esther) van Huizen QC, Directeur bij HLB Blömer in Nieuwegein.

Stuur een e-mail of bel +31 (0)6 10 92 03 53
E. (Esther) van Huizen  QC

Heeft u nog vragen?

Neem direct contact op met A. (Annemiek) de Haer, Secretaresse bij HLB Nannen in Emmen.

Stuur een e-mail of bel +31 (0)50 526 65 33
A. (Annemiek) de Haer

Heeft u nog vragen?

Neem direct contact op met M. (Marieke) Penning de Vries, Manager Marketing en Communicatie bij HLB Van Daal in Schijndel.

Stuur een e-mail of bel +31 (0)73 547 49 47
M. (Marieke) Penning de Vries

Heeft u nog vragen?

Neem direct contact op met M. (Marieke) Penning de Vries, Manager Marketing en Communicatie bij HLB Van Daal in Schijndel.

Stuur een e-mail of bel +31 (0)73 547 49 47
M. (Marieke) Penning de Vries

Heeft u nog vragen?

Neem direct contact op met J.M. (Hans) Barneveld AA, Partner bij HLB Amsterdam in Amsterdam.

Stuur een e-mail of bel +31 (0)6 52 41 02 94
J.M. (Hans) Barneveld AA

Heeft u nog vragen?

Neem direct contact op met E. (Esther) van Huizen QC, Directeur bij HLB Blömer in Nieuwegein.

Stuur een e-mail of bel +31 (0)6 10 92 03 53
E. (Esther) van Huizen  QC

Heeft u nog vragen?

Neem direct contact op met E.G. (Esther) Schoones, Managementassistent bij HLB Den Hartog in Rotterdam.

Stuur een e-mail of bel +31 (0)10 278 11 00
E.G. (Esther) Schoones

Heeft u nog vragen?

Neem direct contact op met E.G. (Esther) Schoones, Managementassistent bij HLB Den Hartog in Rotterdam.

Stuur een e-mail of bel +31 (0)10 278 11 00
E.G. (Esther) Schoones