Menu
Actueel

HLB Van Daal creëert werkplekken in het hart van Brainport Eindhoven

Gepubliceerd op

Het bedrijfsleven en het onderwijs slaan de handen ineen binnen het unieke samenwerkingsverband SPARC (Sharing Platform for Applied Research Cooperation). Hiermee heeft Fontys Hogeschool ICT (FHICT) een primeur te pakken: in Nederland bestond zo’n samenwerking tussen het bedrijfsleven en het onderwijs eerder nog niet. Ook HLB Van Daal sluit zich aan bij deze samenwerking, en creëert hiermee permanente werkplekken in het hart van Brainport Eindhoven.

HLB Van Daal creëert werkplekken in het hart van Brainport Eindhoven

Bedrijven in de Brainport en Midpoint Regio kunnen lid worden van SPARC. Samen met studenten en medewerkers van FHICT nemen zij plaats in onderzoekteams op het Fontys ICT InnovationLab. Dit leidt tot een open innovatie-omgeving op gebied van ICT. Inmiddels staan bedrijven in de omgeving in de rij om mee te doen in deze bijzondere vorm van samenwerking, en ook HLB Van Daal is van de partij. Tijdens de feestelijke opening van het Fontys ICT InnovationLab op Strijp TQ in Eindhoven werd deze week het contract getekend. Voorzitter van SPARC, Alex Otten (Managing Director van We are you): “SPARC is een uniek concept. In Nederland, maar ook internationaal. Deelnemen daaraan is een kans voor alle betrokken partijen om te innoveren."

Integrale blik

Arthur Schins, Sr. Manager Business Innovation bij HLB Van Daal, onderstreept het belang van innoveren binnen de branche: “We willen onze klanten ondersteunen in het ondernemen, in de breedste zin van het woord. Om dat te kunnen doen, gaan we continu op zoek naar nieuwe ontwikkelingen, die we uiteraard eerst grondig willen testen. Het Fontys ICT InnovationLab is daar een uitstekende proeftuin voor. De studenten geven ons andere inzichten om tegen de vraagstellingen aan te kijken. Fontys werkt daarnaast met teams uit verschillende onderwijsrichtingen, wat ons juist de integrale blik geeft die we zoeken. De uitkomsten uit het lab kunnen weer leiden tot toegevoegde waarde voor onze klanten.” De samenwerking op het gebied van ICT en innovatie is voor HLB Van Daal een logische stap. “We zijn al jarenlang Partner in Education. Zo hebben we vanuit HLB Van Daal al veel studenten begeleid, niet alleen binnen onze landsgrenzen, maar ook in internationale projecten in samenwerking met HLB International. De samenwerking met het Fontys ICT InnovationLab voelt dan ook heel logisch. Met permanente werkplekken op Strijp TQ zitten we bovendien in het hart van Brainport Eindhoven. Dichter op de nieuwste innovaties kunnen we niet zitten!”, aldus Arthur.

Het Fontys ICT InnovationLab is voor ons een uitstekende proeftuin. De studenten geven ons andere inzichten om tegen de vraagstellingen aan te kijken en bieden ons de integrale blik die we zoeken. 

ICT-Innovatie door samenwerking

In een veranderende samenleving is innovatie de enige manier om bij te blijven. Zeker op het gebied van ICT ontstaat innovatie door samenwerking, co-creatie en coöperatie. Tussen bedrijven en opleidingen. Dit gebeurt dagelijks bij het Fontys ICT InnovationLab. Bedrijven, studenten en docenten vormen hier samen een community. Daar werken zij samen aan praktijkgerichte onderzoeksvragen op ICT-gebied. Elk bedrijf levert per schooljaar drie onderzoeksvragen aan, waar groepen studenten samen met docenten en medewerkers van het bedrijf hun kennis op loslaten. De wederzijdse kennisinbreng, -creatie en -circulatie binnen het Lab leidt uiteindelijk tot ICT-innovatie.

Innovation District van Eindhoven

SPARC vestigt zich in het Innovation District van Eindhoven: Strijp-T. Hiermee voegen zij de term ‘Educate’ toe aan het motto ‘Make-Create-Innovate’.

Het Fontys ICT InnovationLab beslaat 4.000 m2 en is gevestigd in de voormalige Philipsgebouwen (TQ4 en TQ5) op het terrein. Een historische en dynamische omgeving. Geen klassiek schoolgebouw, maar een creatieve, hybride leer- en werkomgeving dat op Strijp-T omringt wordt door allerlei innovatieve bedrijven en organisaties. Naast HLB Van Daal zijn de volgende bedrijven inmiddels officieel lid van SPARC: We are you, Sligro Food Group, Atos, Datastreams.io, PSV, Here Technologies, Ctouch, Simac, Hendrix Genetics, TU/e, GAC Business Solutions, Vion Food Group en IT Workz.

Heeft u nog vragen?

Neem direct contact op met drs. A.G.H.M. (Arthur) Schins, Sr. Manager Business Innovation bij HLB Van Daal in Waalwijk.

Stuur een e-mail of bel +31 (0)416 33 05 05
drs. A.G.H.M. (Arthur) Schins