Menu
Actueel

‘Ik kan HLB Challenge & Control aan iedere ondernemer aanraden’

Gepubliceerd op

Met behulp van het programma HLB Challenge & Control brengen onze bedrijfsadviseurs samen met ondernemers in kaart wat hen bezighoudt en waar kansen en verbeterpunten liggen. Daartoe starten we met een diagnose, waar we aan de hand van allerlei vragen de belangrijkste thema’s doornemen. Wat vinden onze klanten van HLB Challenge & Control? We legden Peter Klerks van Restaurant & Partycentrum De Remise in Drunen opnieuw een aantal vragen voor!

‘Ik kan HLB Challenge & Control aan iedere ondernemer aanraden’

Peter Klerks, directeur/eigenaar Restaurant & Partycentrum De Remise (Drunen)      www.remise.nl

Vertel kort iets over De Remise?
In 1927 startten mijn opa en oma met een café tegenover het toenmalige tramstation in het centrum van Drunen. Mijn ouders namen het over en breidden De Remise uit met een zaal en restaurant. Sinds 1996 zit ik in de zaak. Zo’n zestien jaar geleden is een partycentrum aangebouwd. De Remise heeft nu een restaurant en verzorgt vergaderingen, recepties en feesten tot 400 personen. Ook verzorgen we lunchcatering voor bedrijven. Ons team telt zo’n 15 medewerkers, waaronder mezelf en mijn vrouw die haar baan in het onderwijs combineert met administratieve werkzaamheden voor De Remise.

Wat is uw grootste bedrijfsmatige challenge?
Onze bedrijfstak is erg trendgevoelig en in de regio is er behoorlijk wat concurrentie. Het is daarom zaak om continu te blijven vernieuwen en verrassen. We zijn dus eigenlijk altijd wel bezig met verbouwen en veranderen, dat blijft zo. De échte challenge is het behouden van continuïteit. Hoe zorgen we ervoor dat onze corebusiness – feesten en partijen – goed blijft lopen en we de zalen vol houden? Daarnaast wil ik nog groeien met de catering voor bedrijven.

Welke cijfers houdt u nauwgezet in de gaten?
Ik zit er bovenop! Vandaar dat ik graag gebruikmaak van het HLB Challenge & Control-programma. Ik vind het niet erg om tachtig, negentig uur per week te werken, maar doe ik dat niet voor niks? Levert dat harde werken ook iets op? Het is belangrijk om inzicht te hebben en direct bij te kunnen sturen waar dat nodig is. 

Wat zou u het liefst automatiseren?
Waar mogelijk, is onze administratie geautomatiseerd. Zoals het plaatsen van bestellingen bij onze leveranciers. Vergaand automatiseren past niet bij ons bedrijf. Het draait in onze bedrijfstak immers om beleving en een persoonlijke benadering. De Remise staat daar ook echt voor. Zo probeer ik altijd aanwezig te zijn bij een feest en de klant persoonlijk te ontvangen.

Wat is/was uw grootste persoonlijke challenge? 
Het vinden van een goede balans tussen werk en privé is soms moeilijk. Ik woon met mijn gezin schuin tegenover de zaak en maak lange dagen. Zeker aan het einde van het jaar is het erg druk. Gelukkig springen mijn ouders nog geregeld bij. Voor sporten kan ik de energie niet meer opbrengen, maar dat vind ik niet erg. Liever breng ik mijn vrije tijd zoveel mogelijk door met onze kinderen: twee jongens van 13 en 9 jaar.

Waar wilt u staan over 5 tot 10 jaar? 
Dat vond en vind ik de lastigste vraag uit het Challenge & Control-programma. Ik ben pas 44 jaar, van stoppen met werken of overdracht van het bedrijf is nog helemaal geen sprake. De oudste wil overigens graag kok worden, dus wie weet..! Over 5 tot 10 jaar hoop ik in ieder geval een gezond en stabiel bedrijf te runnen. Continuïteit is het belangrijkste.

Van welke dienstverlening van HLB Van Daal maakt u gebruik?
Een groot deel van de administratie doen we zelf. Dat geeft me het gevoel er écht bovenop te zitten. HLB Van Daal verzorgt onze jaarrekening. Daarnaast maken we zo nu en dan gebruik van bijvoorbeeld juridische en fiscale expertise. HLB heeft het allemaal in huis, dus is het voor ons logisch dat we dergelijke vragen aan HLB voorleggen. Het gaat ons om vertrouwen; we werken erg prettig samen.

Welke vraag uit de diagnose spreekt u het meeste aan?
Wat ik met name interessant vond, is om de huidige juridische structuur tegen het licht te houden. Is het nog altijd de best passende oplossing? Er verandert immers zóveel in het rechts- en fiscale systeem.

Wat heeft HLB Challenge & Control u tot op heden gebracht? 
Het is goed om eens met iemand ‘van buiten’ naar je bedrijf te kijken. Dolf Baetsen kijkt blanco naar allerlei zaken. Dat gebeurt op een prettige manier. Niet dwingend, maar wel heel concreet. Het gesprek leverde verschillende actiepunten op. Een aantal zaken hebben we al opgepakt, andere punten heb ik even geparkeerd. Ik kan iedere ondernemer aanraden om deel te nemen aan het programma. Ga het gesprek aan en doe er je voordeel mee.

Ook behoefte aan een gesprek over uw onderneming en uw persoonlijke doelen? Together we make it happen.

Op hlb-van-daal.nl leest u meer over HLB Challenge & Control.