Menu
Actueel

Loondoorbetaling zieke AOW-er blijft 13 weken

Gepubliceerd op

Per 1 april 2021 zou het recht op loondoorbetaling van een zieke werknemer met de AOW-gerechtigde leeftijd naar 6 weken gaan. Vanwege uitvoeringsproblemen is dit besluit uitgesteld en blijft de termijn voorlopig 13 weken.

Loondoorbetaling zieke AOW-er blijft 13 weken

Demissionair minister Koolmees heeft in een brief aan de Kamer laten weten dat de inwerkingtreding van het ontwerpbesluit van de Wet werken na AOW-gerechtigde leeftijd is uitgesteld. In deze wet was onder andere geregeld dat de termijn van loondoorbetaling bij ziekte van een AOW-er verkort zou worden naar 6 weken per 1 april 2021. Hiermee worden ook alle termijnen die hiermee verband houden zoals het opzegverbod bij ziekte en het recht op een Ziektewetuitkering nog niet verkort. 

Waarom?

Reden van uitstel is dat het UWV de nieuwe regeling niet kan uitvoeren omdat het recht op uitkering voor mensen die op dat moment al ziek zijn, afwijkt van het normale proces voor een Ziektwetuitkering. Tevens vraagt het UWV de minister om de overgangsregeling zo aan te passen dat het oude recht van 13 weken van kracht blijft op AOW-ers die reeds ziek zijn op de dag van invoering van het nieuwe besluit en voor ziektegevallen die elkaar opvolgen binnen een termijn van 4-weken na invoering.  Daarnaast vraagt de invoering van het besluit om functionele aanpassingen in het systeem van de Ziektewet. 
Heeft u op dit moment zieke werknemers die de AOW-gerechtigde leeftijd zijn gepasseerd? Neem dan contact op met uw adviseur voor de laatste stand van zaken.

Bron (Rendement online)

Heeft u nog vragen?

Neem direct contact op met M.A.W.J. (Rianne) Kruijssen - Grilis RPP, Salarisadministrateur bij HLB Van Daal in Waalwijk.

Stuur een e-mail of bel +31 (0)416 33 05 05
M.A.W.J. (Rianne) Kruijssen - Grilis RPP