Menu
Actueel

Nog geen subsidie aangevraagd voor uw BBL-leerlingen? Het kan nog tot en met 16 september

Gepubliceerd op

De aanvraagperiode van de Subsidie Praktijkleren sluit woensdag 16 september om 16.59 uur. U heeft dus nog een paar weken om te profiteren van deze regeling. Wij vertellen u graag meer.

Nog geen subsidie aangevraagd voor uw BBL-leerlingen? Het kan nog tot en met 16 september

Hoe werkt het?

Net zoals vorig jaar stimuleert met de Subsidieregeling Praktijkleren het ministerie van OCW werkgevers om praktijkleerplaatsen en werkleerplaatsen aan te bieden. Door deze subsidieregeling kunt u maximaal € 2.700 subsidie krijgen per deelnemer/leerling voor begeleiding van een medewerker op een praktijkleerplaats. Dit kunnen leerlingen of studenten zijn aan VSO, PRO, Entreeopleiding VMBO, VMBO, MBO, HBO, of zelfs Promovendi en Toio’s. 

Speciaal voor de sectoren landbouw, horeca en recreatie kunt u als erkend leerbedrijf in het mbo dit jaar extra subsidie aanvragen voor een BBL-leerwerplek. Dit bedrag komt extra op bovenstaande subsidie praktijkleren.

Laat de overheidsbijdrage voor een leerplek niet liggen en vraag na afloop van de begeleiding de subsidie aan. Het aanvragen van de Subsidieregeling praktijkleren 2019/2020 is mogelijk tot en met woensdag 16 september 16.59 uur. Bekijk de voorwaarden om voor subsidie praktijkleren in aanmerking te komen.

Wilt u dat wij de aanvraag voor u verzorgen?

Dat kan. U hoeft daarvoor slechts de getekende (praktijkleer-)overeenkomst en het aantal begeleidingsweken van elke deelnemer/leerling aan ons door te geven via clb@hlb-van-daal.nl of door de bestanden te uploaden via onze beveiligde omgeving Mijn HLB. U mag u de gemiste weken in verband met het coronavirus onder voorwaarden meenemen in de berekening van de begeleide periode. Uw reactie en/of stukken beschouwen wij als de benodigde machtiging om namens u de aanvraag in te dienen.

Wilt u uw gegevens zo snel mogelijk bij ons aanleveren? Dan hebben wij nog tijd om de aanvraag voor u in te dienen. Is de deelnemer/leerling voortijdig gestopt danwel geslaagd? Geef dit dan duidelijk aan.

Wat kost het als wij de subsidie voor u aanvragen?

De subsidieaanvraag Praktijkleren kost net als vorig jaar € 199 (excl. btw) voor de eerste deelnemer en € 149 (excl. btw) voor elke volgende deelnemer van dezelfde organisatie. 

Heeft u nog vragen?

Neem direct contact op met F.F.A.J. (Fred) van Dijk RPP, Salarisadministrateur bij HLB Van Daal in Waalwijk.

Stuur een e-mail of bel +31 (0)416 33 05 05
F.F.A.J. (Fred) van Dijk RPP