Menu
Actueel

Opleiding Preventiemedewerker

van tot

Heeft u binnen uw organisatie de wettelijk verplichte Preventiemedewerker aangesteld en is deze persoon voldoende opgeleid om zijn/ haar taken goed te kunnen uitvoeren? Via HLB Van Daal kan uw (toekomstige) Preventiemedewerker een ééndaagse opleiding volgen waarna hij/zij over de juiste deskundigheid en tools beschikt om (proactief) de taken van een Preventiemedewerker op te pakken. Zowel beginnende als meer ervaren preventiemedewerker(s) kunnen aan deze opleiding deelnemen.

Opleiding Preventiemedewerker

Achtergrond

Elke organisatie is vanuit de arbeidsomstandighedenwet verplicht om minimaal één medewerker aan te wijzen die als Preventiemedewerker fungeert. Meestal gebeurt dit naast de ‘gewone’ functie van de medewerker. De Preventiemedewerker houdt zich bezig met de veiligheid, gezondheid en arbeidsomstandigheden binnen uw organisatie. De Preventiemedewerker is onder andere betrokken bij de verplichte RI&E (risico-inventarisatie en –evaluatie) en speelt een belangrijke rol bij het uitvoeren en evalueren van de arbomaatregelen. De Preventiemedewerker adviseert de directie en werkt samen met de ondernemingsraad, de personeelsvertegenwoordiging of bij het ontbreken daarvan de belanghebbende collega’s. De Preventiemedewerker is tevens een vraagbaak voor alle medewerkers op het gebied van veiligheid, gezondheid en arbeidsomstandigheden.

Als een onderneming 25 of minder medewerkers heeft, dan mag de directeur zelf als Preventiemedewerker fungeren. 

Eendaagse opleiding

De opleiding wordt gegeven door een deskundige docent van onze specialistische partner Arbode. De opleiding duurt één dag. 

Voor wie?

Preventiemedewerkers, zowel beginnend als ervaren.

Inhoud opleiding

De volgende onderwerpen worden behandeld:
• Arbowetgeving
• Veranderingen in de Arbowet 2017
• Rol van de Preventiemedewerker binnen de organisatie
• Organiseren van preventietaken
• Werkgevers- en werknemers verplichtingen
• Aansprakelijkheid
• Partijen in arboland
• De Preventiemedewerker als adviseur
• Arbozorgsysteem: de 5 W’s
• Waar haal ik mijn informatie?

Datum / tijdstip

Dinsdag 1 oktober 2019 te Dongen (HLB Van Daal kantoor). De inloop is vanaf 8.30 uur. De opleiding start om 9.00 uur en duurt tot ongeveer 16.00 uur. Lunch is inbegrepen.

Nb. Bent u geïnteresseerd in de opleiding maar zijn bovengenoemde opties voor u niet mogelijk, laat het ons dan weten: c.goossens@hlb-van-daal.nl.

De kosten

De kosten bedragen € 425,- per persoon exclusief btw, inclusief naslagwerk en catering. 

Aanmelden

U kunt zich aanmelden bij Chantal Goossens, manager HRM Advies. Stuur een e-mail naar: c.goossens@hlb-van-daal.nl, vermeld daarbij uw naam, bedrijfsnaam, telefoonnummer en evt. extra personen. 

Meer informatie of vragen?

Neem direct contact op met C.C.M. (Chantal) Goossens, Manager HRM Advies bij HLB Van Daal in Dongen.

Stuur een e-mail of bel +31 (0)162 32 20 00
C.C.M. (Chantal) Goossens