Menu
Actueel

Preventief uw medewerkers testen?

Gepubliceerd op

Wist u dat u preventieve testen voor uw medewerkers kunt aanvragen? Dit is mogelijk wanneer uw medewerkers niet thuis kunnen werken omdat door de aard van de werkzaamheden het niet of nauwelijks mogelijk is om 1,5 meter afstand te houden.

Preventief uw medewerkers testen?

De ondernemersorganisaties pleiten al langer voor de mogelijkheid van preventief testen op de werkvloer. De testen sporen vroegtijdig besmettingen op en helpen uitbraken van het virus te voorkomen. Dit draagt bij aan een gezonde en veilige werkomgeving voor de medewerkers, als thuiswerken niet mogelijk is.

Het gaat om medewerkers die geen klachten hebben en voor zover bekend geen contact hebben gehad met een besmet persoon. Indien een medewerker wel klachten heeft of contact heeft gehad met een besmet persoon loopt de testprocedure via de GGD. Alleen arbodiensten en BIG-geregistreerde artsen voeren op aanvraag van de werkgever de testen uit en ontvangen daar een tegemoetkoming voor van € 20 exclusief BTW per test. Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) vergoedt alleen antigeensneltesten en testen voor begeleide zelfafname. VWS geeft werkgevers die preventief willen testen, het advies dit twee keer per week te doen. De regeling loopt tot 31 mei 2021 en kan met een maand verlengd worden.

 

(Bron: Rijksoverheid en Rendement Online)

 

Heeft u nog vragen?

Neem direct contact op met F.F.A.J. (Fred) van Dijk RPP, Salarisadministrateur bij HLB Van Daal in Waalwijk.

Stuur een e-mail of bel +31 (0)416 33 05 05
F.F.A.J. (Fred) van Dijk RPP