Menu
Actueel

Reageer niet op ‘Your Business at Net GmbH’- VAT Identification Number!

Gepubliceerd op

Sinds enige maanden verzendt het Duitse bedrijf ‘Your Business at Net GmbH’ een Engelstalige brief waarin gevraagd wordt om uw btw-identificatienummer in een register te laten opnemen. Inschrijving in dit volstrekt overbodige register leidt tot een betalingsverplichting van meer dan € 2000. Wij vertellen u graag meer.

Reageer niet op ‘Your Business at Net GmbH’- VAT Identification Number!

Your Business at Net GmbH verstuurt brieven met het onderwerp “VAT Identification Number” en “Register related to the European General Data Protection Regulation (GDPR)". In de brief staan uw gegevens voor geprint. Hiermee wordt de indruk gewekt dat het gaat om een formulier van een officiële instantie. Dit is echter helemaal niet het geval!

U wordt in de brief verzocht om uw bedrijfsgegevens te verifiëren en de correctheid hiervan te bevestigen en eventuele foute en ontbrekende gegevens te verbeteren dan wel aan te vullen. Vervolgens wordt u gevraagd om deze bedrijfsgegevens door ondertekening te bevestigen. Bedrijven die het formulier ondertekend terugzenden worden opgenomen in een vaag register onder de domeinnaam v-r-e.eu. Opname in dit register is in he geheel niet verplicht en is bovendien van geen enkele toegevoegde waarde.

Kleine lettertjes

In de kleine lettertjes van deze brief staat dat u, met het invullen, ondertekenen en opsturen van het invulformulier, voor tenminste drie jaar vastzit aan een contract, dat vervolgens jaarlijks stilzwijgend wordt verlengd. De kosten bedragen dan € 711 per jaar. Deze bedragen worden bij niet-betaling door een incassobureau ingevorderd.

Ons advies?

Het is belangrijk om deze brief zeker niet in te vullen en terug te sturen. Anders zit u vast aan dit volstrek nutteloze en kostbare contract. Door de papierversnipperaar ermee dus!

Herkennen van ronselbrieven

U kunt vaker dergelijke ronselbrieven ontvangen. Hier volgen een aantal aanwijzingen en tips om ze te herkennen:

  • Er wordt gevraagd om bepaalde gegevens ‘door te geven’, ‘bij te werken’ of ‘aan te vullen’, om een vage of onwaarschijnlijke reden;
  • De brief/formulier lijkt afkomstig van een officiële instantie;
  • De brief begint zonder persoonlijke aanhef;
  • De brief bevat soms spelfouten en rare zinsconstructies;
  • Zoek, indien u twijfelt, de bedrijfsnamen en/of email-adressen op het Internet op;
  • Lees de kleine lettertjes altijd nauwkeurig;
  • Stuur een dergelijke brief of formulier nooit terug.

Heeft u vragen naar aanleiding van dit bericht ? Neem gerust contact op!

Neem direct contact op met mr. P.P.S.C. (Pieter) Tielemans, Belastingadviseur bij HLB Van Daal in Gemert.

Stuur een e-mail of bel +31 (0)492 36 12 48
mr. P.P.S.C. (Pieter) Tielemans