Menu
Actueel

Registratie éénloketsysteem (OSS) btw e-commerce gestart

Gepubliceerd op

Vanaf 1 juli geldt de nieuwe EU-regeling btw e-commerce. U kunt zich als webshopondernemer nu registreren voor het nieuwe éénloketsysteem (OSS). Hoe? Dat leggen we u graag uit.

Registratie éénloketsysteem (OSS) btw e-commerce gestart

Voor wie?

Het nieuwe éénloketsysteem is toepasbaar voor ondernemers die in de Europese Unie (EU) goederen leveren aan klanten die geen btw-aangifte hoeven te doen. Vanaf 1 juli moeten webshopondernemers meestal btw betalen in de EU-landen waar de goederen heen gaan. Dat geldt voor goederen die al in de EU zijn en ook voor goederen die de ondernemer importeert van buiten de EU.

OSS-loket (One Stop Shop) 

Om te voorkomen dat u zich moet aanmelden bij de belastingdiensten in alle landen waar u levert, komt er vanaf 1 juli een nieuw éénloketsysteem, het zogenoemde OSS-loket (One Stop Shop). Daarmee handelt u in één keer alle btw-meldingen en betalingen over deze leveringen af voor alle EU-landen. U kunt dit éénloketsysteem ook gebruiken voor sommige diensten aan particulieren in de EU.

Registeren 

U kunt voor de Unieregeling van dit nieuw éénloketsysteem registreren via Mijn Belastingdienst Zakelijk op de website van de Belastingdienst. Als u per 1 juli a.s. het éénloketsysteem wilt toepassen, registreer u dan tijdig - een maand tevoren -  dus voor 1 juni a.s. Ons advies is om uw zo snel mogelijk te registeren.

Let op: voor deze registratie is eHerkenning niveau 3 noodzakelijk. Het aanvragen of upgraden van eHerkenning kan enige weken kosten.

Webinar Ondernemerspraat - btw e-commerce

Donderdag 8 april jl. organiseerden we het webinar Ondernemerspraat - btw e-commerce. In deze Ondernemerspraat vertelden onze collega’s Pieter Tielemans en Dennis Hoefnagel in dertig minuten wat er per 1 juli 2021 gaat veranderen in de btw-regels voor E-commerce, wat deze nieuwe regelingen voor u betekenen en wat u kunt doen om uw onderneming hier zo goed mogelijk op voor te bereiden. Heeft u dit webinar gemist? Geen probleem. Vul uw gegevens in en kijk het webinar terug op het moment dat het uitkomt: https://kennis.hlb-van-daal.nl/ondernemerspraat-gemist-e-commerce.

Heeft u vragen over de nieuwe EU-regeling btw e-commerce? Neem dan contact op met onze btw-specialisten. Ze helpen u graag verder!

 

Heeft u nog vragen?

Neem direct contact op met K.W. (Kaz) van Orsouw MSc, Belastingadviseur bij HLB Van Daal in Dongen.

Stuur een e-mail of bel +31(0)162 322 000
K.W. (Kaz) van Orsouw MSc