Menu
Actueel

Subsidieregeling Praktijkleren open

Gepubliceerd op

Vanaf 2 juni 2021 is het weer mogelijk om Subsidie Praktijkleren aan te vragen. Wilt u dat wij de aanvraag voor u verzorgen? Dat kan! Wij vertellen u graag meer.

Subsidieregeling Praktijkleren open

Hoe werkt het?

Net zoals vorig jaar stimuleert het Ministerie van OCW werkgevers om praktijkleerplaatsen en werkleerplaatsen aan te bieden met behulp van de \Subsidieregeling Praktijkleren. Door deze subsidieregeling kunt u maximaal € 2.700 subsidie krijgen per deelnemer/leerling voor begeleiding van een medewerker op een praktijkleerplaats. Dit kunnen leerlingen of studenten zijn aan VSO, PRO, Entreeopleiding VMBO, VMBO, MBO, HBO, of zelfs Promovendi en Toio’s. 

Speciaal voor de sectoren landbouw, horeca, recreatie en conjunctuurgevoelige sectoren kunt u als erkend leerbedrijf in het MBO dit jaar extra subsidie aanvragen voor een BBL-leerwerplek. Ook voor een HBO-leerplek in de tekortsectoren techniek (incl. ICT) en gezondheidszorg kunt u aanvullende subsidie aanvragen. Dit bedrag komt extra op bovenstaande subsidie praktijkleren.

Laat de overheidsbijdrage voor een leerplek niet liggen en vraag na afloop van de begeleiding de subsidie aan. Het aanvragen van de Subsidieregeling Praktijkleren 2020/2021 kan vanaf 2 juni 9.00 uur t/m donderdag 16 september 16.59 uur. 

Bekijk de voorwaarden om voor de Subsidie Praktijkleren in aanmerking te komen.

Welke weken vallen onder de coulanceregeling?

Was u gedwongen gesloten sinds 16 december 2020? Dan hoeft u de weken waarin u hierdoor de leerling niet konden begeleiden niet in mindering te brengen. Dit geldt ook voor bedrijven die niet gedwongen hebben moeten sluiten, maar waar voorzetting van de opleiding niet verantwoord was met inachtneming van de RIVM richtlijnen. Vanaf begin maart 2021 zijn per branche versoepelingen doorgevoerd. Deze versoepelingen zijn bepalend voor toepassing van de coulanceregeling. Per branche kan dit verschillend zijn.

Vanwege de coronamaatregelen wordt in sommige gevallen de opleidingsduur overschreden. Voor het studiejaar 2020/2021 wordt nu niet gekeken naar de maximale opleidingsduur die voor de opleiding staat.

Wilt u uw gegevens zo snel mogelijk bij ons aanleveren? Dan hebben wij ruim de tijd om de aanvraag voor u in te dienen. Is de deelnemer/leerling voortijdig gestopt of geslaagd? Geef dit dan duidelijk aan.

Wilt u dat wij de aanvraag voor u verzorgen?

Dat kan. U hoeft daarvoor slechts de getekende (praktijkleer-)overeenkomst en het aantal begeleidingsweken van elke deelnemer/leerling aan ons door te geven via clb@hlb-van-daal.nl of door de bestanden te uploaden via onze beveiligde omgeving Mijn HLB. U mag de gemiste weken in verband met het coronavirus meenemen in de berekening van de begeleide periode (zie uitleg hieronder). Uw reactie en/of stukken beschouwen wij als de benodigde machtiging om namens u de aanvraag in te dienen.

Wat kost het als wij de subsidie voor u aanvragen?

De subsidieaanvraag Praktijkleren kost net als vorig jaar € 199 (excl. btw) voor de eerste deelnemer en € 149 (excl. btw) voor elke volgende deelnemer van dezelfde organisatie. 

Heeft u nog vragen?

Neem direct contact op met F.F.A.J. (Fred) van Dijk RPP, Salarisadministrateur bij HLB Van Daal in Waalwijk.

Stuur een e-mail of bel +31 (0)416 33 05 05
F.F.A.J. (Fred) van Dijk RPP