Menu
HLB Van Daal

Subsidieregeling Praktijkleren open

Gepubliceerd op

Vanaf 2 juni 2021 is het weer mogelijk om Subsidie Praktijkleren aan te vragen. Wilt u dat wij de aanvraag voor u verzorgen? Dat kan! Wij vertellen u graag meer.

Subsidieregeling Praktijkleren open

Hoe werkt het?

Net zoals vorig jaar stimuleert met de Subsidieregeling Praktijkleren het ministerie van OCW werkgevers om praktijkleerplaatsen en werkleerplaatsen aan te bieden. Door deze subsidieregeling kunt u maximaal € 2.700 subsidie krijgen per deelnemer/leerling voor begeleiding van een medewerker op een praktijkleerplaats. Dit kunnen leerlingen of studenten zijn aan VSO, PRO, Entreeopleiding VMBO, VMBO, MBO, HBO, of zelfs Promovendi en Toio’s. 

Speciaal voor de sectoren landbouw, horeca en recreatie kunt u als erkend leerbedrijf in het mbo dit jaar extra subsidie aanvragen voor een BBL-leerwerplek. Dit bedrag komt extra op bovenstaande subsidie praktijkleren.

Laat de overheidsbijdrage voor een leerplek niet liggen en vraag na afloop van de begeleiding de subsidie aan. Het aanvragen van de Subsidieregeling praktijkleren 2021/2022 is mogelijk vanaf 2 juni 9:00uur. Bekijk de voorwaarden om voor subsidie praktijkleren in aanmerking te komen.

Wilt u dat wij de aanvraag voor u verzorgen?

Dat kan. U hoeft daarvoor slechts de getekende (praktijkleer-)overeenkomst en het aantal begeleidingsweken van elke deelnemer/leerling aan ons door te geven via clb@hlb-van-daal.nl of door de bestanden te uploaden via onze beveiligde omgeving Mijn HLB. U mag u de gemiste weken in verband met het coronavirus onder voorwaarden meenemen in de berekening van de begeleide periode. Uw reactie en/of stukken beschouwen wij als de benodigde machtiging om namens u de aanvraag in te dienen.

Wilt u uw gegevens zo snel mogelijk bij ons aanleveren? Dan hebben wij ruim de tijd om de aanvraag voor u in te dienen. Is de deelnemer/leerling voortijdig gestopt danwel geslaagd? Geef dit dan duidelijk aan.

Wat kost het als wij de subsidie voor u aanvragen?

De subsidieaanvraag Praktijkleren kost net als vorig jaar € 199 (excl. btw) voor de eerste deelnemer en € 149 (excl. btw) voor elke volgende deelnemer van dezelfde organisatie. 

Heeft u nog vragen?

Neem direct contact op met J.L.C. (Brigitte) Jansen, Salarisadministrateur bij HLB Van Daal in Waalwijk.

Stuur een e-mail of bel +31 (0)416 33 05 05
J.L.C. (Brigitte) Jansen