Menu
Actueel

Subsidies leerlingen, leerplaatsen en overige werknemers

Gepubliceerd op

De overheid heeft voor 2020 de subsidieregelingen uitgebreid. Hieronder leest u naast de info over de gebruikelijke Subsidie Praktijkleren of u nog andere subsidies kunt aanvragen.

Subsidies leerlingen, leerplaatsen en overige werknemers

Net zoals vorig jaar stimuleert met de Subsidieregeling Praktijkleren het ministerie van OCW werkgevers om praktijkleerplaatsen en werkleerplaatsen aan te bieden. Door deze subsidieregeling kunt u maximaal € 2.700 subsidie krijgen per deelnemer/leerling voor begeleiding van een medewerker op een praktijkleerplaats. Dit kunnen leerlingen of studenten zijn aan VSO, PRO, Entreeopleiding VMBO, VMBO, MBO, HBO, of zelfs Promovendi en Toio’s. 

Speciaal voor de sectoren landbouw, horeca en recreatie kunt u als erkend leerbedrijf in het mbo dit jaar extra subsidie aanvragen voor een BBL-leerwerplek. Dit bedrag komt extra op bovenstaande subsidie praktijkleren.

In verband met de coronacrisis kunt u nu al een voorschot aanvragen over de periode van 1 augustus 2019 tot en met 31 maart 2020. Dit geldt uitsluitend voor praktijkleerplaatsen in het MBO en niet voor de overige categorieën. Het voorschot zal bij de afrekening van de definitieve indiening over het gehele schooljaar in mindering gebracht worden. Ook mag u de gemiste weken in verband met het coronavirus onder voorwaarden meenemen in de berekening van de begeleide periode.

Laat de overheidsbijdrage voor een leerplek niet liggen en vraag na afloop van de begeleiding de subsidie aan. Het aanvragen van de Subsidieregeling praktijkleren 2019/2020 is mogelijk vanaf 1 juli tot en met maandag 16 september 16.59 uur. Bekijk de voorwaarden om voor subsidie praktijkleren in aanmerking te komen.

Wilt u dat wij de aanvraag voor u verzorgen?

Dat kan. U hoeft daarvoor slechts de getekende (praktijkleer-)overeenkomst en het aantal begeleidingsuren van elke deelnemer/leerling aan ons door te geven via clb@hlb-van-daal.nl of door de bestanden te uploaden via onze beveiligde omgeving Mijn HLB. Uw reactie en/of stukken beschouwen wij als de benodigde machtiging om namens u de aanvraag in te dienen.

Wilt u uw gegevens zo snel mogelijk en uiterlijk 31 augustus bij ons aanleveren? Dan hebben wij nog tijd om de aanvraag voor u in te dienen. Is de deelnemer/leerling voortijdig gestopt danwel geslaagd? Geef dit dan duidelijk aan.

Wat kost het als wij de subsidie voor u aanvragen?

De subsidieaanvraag Praktijkleren kost net als vorig jaar € 199 (excl. btw) voor de eerste deelnemer en € 149 (excl. btw) voor elke volgende deelnemer van dezelfde organisatie. Verzoekt u ons de subsidieaanvraag voor u in te dienen? Dan is het aanvragen van het voorschot voor u gratis. Wilt u dat wij alleen het voorschot voor u aanvragen? Dan brengen wij hiervoor € 49 (excl. btw) in rekening.

Heeft u nog vragen?

Neem direct contact op met F.F.A.J. (Fred) van Dijk RPP, Salarisadministrateur bij HLB Van Daal in Waalwijk.

Stuur een e-mail of bel +31 (0)416 33 05 05
F.F.A.J. (Fred) van Dijk RPP