Menu
Actueel

Terugbetalingsregeling uitgestelde belastingschulden verruimd

Gepubliceerd op

Ondernemers die vanwege het coronavirus uitstel van het betalen van belasting hebben gekregen, krijgen langer de tijd deze belasting terug te betalen. Het kabinet kiest voor een startdatum van de terugbetalingsregeling voor uitgestelde schulden van 1 juli 2021 en de terugbetalingstermijn wordt 36 maanden. Eerder was de startdatum 1 januari 2021 en de termijn 24 maanden. Uiteraard is het mogelijk om uw openstaande belastingschulden eerder af te lossen. Wij vertellen u graag meer.

Terugbetalingsregeling uitgestelde belastingschulden verruimd

Rente

Op dit moment kunnen we helaas nog niets zeggen over de (invorderings)rente die de Belastingdienst gaat rekenen. De huidige invorderingsrente is 0,01%. Voor zover het bekend is, blijft deze rente tot 31 december 2021 0,01%. De huidige belastingrente is 0,01% maar vanaf 1 oktober 2020 wordt dit 4%.

Het verschil (vereenvoudigd uitgelegd) tussen de invorderingsrente en belastingrente is dat de rente tot het moment dat er een belastingaanslag komt de belastingrente heet. Zodra de belastingaanslag er ligt en daarvoor uitstel van betaling komt dan noemen we de rente invorderingsrente. 

Hoe nu verder?

U ontvangt van de Belastingdienst een brief met daarin het voorstel van de betalingsregeling. Wanneer deze brieven worden verstuurd, is nu nog niet bekend.

Heeft u nog vragen?

Neem direct contact op met P.M.T.L. (Petra) Wielders BSc, LLM, Belastingadviseur en lid van het specialistenteam Formeel bij HLB Van Daal in Valkenburg aan de Geul.

Stuur een e-mail of bel +31 (0)43 880 04 00
P.M.T.L. (Petra) Wielders BSc, LLM