Menu
Actueel

Terugblik subsidieregeling ontwikkeladviestraject

Gepubliceerd op

Op 1 december 2020 om 00.00 uur zaten we er klaar voor! Het aanvraagportaal voor de tijdelijke subsidieregeling “NL leert door met een ontwikkeladviestraject” ging open. Deze subsidieregeling kwam beschikbaar voor 55.000 personen in Nederland en binnen zeer korte tijd waren deze allemaal ingevuld. De behoefte om te ontwikkelen in Nederland is groot! Een korte terugblik.

Terugblik subsidieregeling ontwikkeladviestraject

Van de personen die bij ons interesse toonden om een ontwikkeladviestraject te volgen, konden we er met meer dan zeventig aan de slag. De doelgroep was wisselend. De één was bij een bedrijf in dienst en had een specifieke coach-, ontwikkeling- of loopbaanvraag. De ander was specifiek op zoek naar een baan; als vervolgstap in zijn of haar carrière of als starter op de arbeidsmarkt.

Vanaf 1 december 2020 konden onze loopbaanadviseurs dus van start! De meeste ontwikkeladviestrajecten zijn inmiddels doorlopen, waarbij per persoon een ontwikkelassessment en vier uur coaching heeft plaatsgevonden. Dit alles wordt per traject door de overheid bekostigd ter hoogte van € 700.

Positieve reacties

Wij krijgen vele positieve reacties terug van de deelnemers. Zij zijn (op weg) geholpen in hun visie over zichzelf, hun ontwikkeling en toekomstperspectief. Nieuwe inzichten zijn ontstaan, denkprocessen zijn op gang gebracht en we zijn dieper op persoonskenmerken (en de gevolgen daarvan, zoals in de samenwerking met anderen) ingegaan.  Ook hebben we samen gereflecteerd, met de deelnemers gespard over onderwerpen die hen raken. Een mooi initiatief van de overheid waar we dankbaar gebruik van hebben gemaakt!

Wij houden de ontwikkelingen in de gaten als het gaat om een eventuele herhaling van deze subsidieregeling. Heeft u ook interesse en wilt u meer informatie? Neem dan gerust vrijblijvend contact op met Chantal Goossens via 0162-322000 of via c.goossens@hlb-van-daal.nl.

NOW en het ontwikkeladviestraject

Ook in het kader van de NOW is een dergelijk traject (evt. niet gesubsidieerd) interessant. In de huidige NOW-regelingen is namelijk voor werkgevers een inspanningsverplichting opgenomen om hun medewerkers (in geval van ontslag) te begeleiden naar ander werk en hen te stimuleren zich te laten bij- of omscholen. 

Heeft u nog vragen?

Neem direct contact op met C.C.M. (Chantal) Goossens, Adviseur HRM bij HLB Van Daal in Dongen.

Stuur een e-mail of bel +31 (0)162 32 20 00
C.C.M. (Chantal) Goossens