Menu
Actueel

Wees SLIM en vraag subsidie aan voor de ontwikkeling van uw medewerkers

Gepubliceerd op

Als ondernemer in het MKB kunt u vanaf 1 september via de SLIM-regeling subsidie aanvragen. Vraag in deze tijden van inkrimping subsidie aan voor de kosten die u gemaakt hebt (of gaat maken) voor de ontwikkeling van uw medewerkers. Waarom moet u juist nu deze subsidie aanvragen? Wij vertellen u graag meer over de SLIM-regeling.

Wees SLIM en vraag subsidie aan voor de ontwikkeling van uw medewerkers

Wat is de SLIM-regeling? 

Vanaf 1 september kunnen werkgevers in het MKB via de SLIM-regeling subsidie weer aanvragen om:

 • een ontwikkel- of scholingsplan voor de gehele organisatie op te stellen;
 • loopbaan- of ontwikkeladviezen voor individuele werknemers te krijgen;
 • een bedrijfsschool op te richten;
 • vaardigheden van medewerkers up-to-date te houden;
 • periodieke ontwikkelgesprekken in te regelen;
 • praktijkleerplaatsen aan te bieden aan deelnemers ten behoeve van een beroepsopleiding in de derde leerweg (géén BBL) bij een erkend leerbedrijf.

Waarom juist nu?

De NOW 2.0 verzoekt u als ondernemer zich in te spannen om uw werknemers te stimuleren om zich bij- of om te scholen zodat zij zich aan kunnen passen aan de nieuwe economische situatie en de mogelijkheden op de arbeidsmarkt. U hebt daar bij de NOW-aanvraag een verklaring voor afgelegd. Opleidingen welke naar aanleiding van uw inspanningen gevolgd gaan worden, kunnen onder voorwaarden onder de SLIM-subsidie vallen. Informeer hiernaar bij uw Adviseur HRM.

De subsidieregeling staat open voor elke MKB-ondernemer (of u nu NOW heeft aangevraagd of niet), omdat leren en ontwikkelen in het MKB in het algemeen minder vanzelfsprekend is dan in grotere bedrijven. In bijgaande menukaart vind u meer informatie over welke trajecten onder de SLIM-regeling vallen.

Subsidiebedragen en percentages

Werkgevers in het MKB kunnen via deze regeling maximaal € 24.999,- subsidie ontvangen. Het subsidiepercentage bedraagt 60% van de subsidiabele kosten voor het MKB en 80% van de subsidiabele kosten voor kleine werkgevers. Onder kleine werkgevers wordt verstaan: organisaties waar minder dan 50 personen werkzaam zijn en waarvan de jaaromzet of het jaarlijkse balanstotaal de € 10 miljoen niet overschrijdt. De subsidiabele kosten moeten tenminste € 5.000,- bedragen. Een initiatief heeft een looptijd van maximaal 12 maanden. Initiatieven moeten binnen drie maanden na toekenning van de subsidie starten.

Wat kan HLB Van Daal/HRM101 voor u betekenen? 

Wij kunnen u helpen bij het bedenken en uitvoeren van een traject voor een of meerdere van uw medewerkers dat in aanmerking komt voor deze subsidie. Op deze manier investeert u in de ontwikkeling van de medewerker(s) en wordt het overgrote deel van de kosten ook nog eens vergoed. Een voorbeeld van één van onze diensten die we in dit kader zouden kunnen leveren is het uitvoeren van een ontwikkelassessment gevolgd door een ontwikkeladvies. Dit ontwikkelassessment en -advies ziet op de volgende elementen:

 • cognitieve capaciteiten
 • emotionele capaciteiten
 • loopbaanvoorkeuren
 • werkwaarden
 • basisvaardigheden
 • persoonlijkheid

Door de resultaten van medewerker(s) die het assessment hebben gemaakt af te zetten tegen het (ideale) functieprofiel van de huidige of toekomstige functie, wordt uiteengezet welke ontwikkel- of scholingsmogelijkheden er nog zijn voor de betreffende medewerker(s) om beter functioneren nu of in de toekomst beter te kunnen stimuleren. Let wel: een dergelijk ontwikkelassessment en -advies is er al vanaf € 695,- per medewerker (excl. btw). Voldoe je aan alle subsidievoorwaarden, dan kost dit je per medewerker dus maar: € 139,- (bij 80% subsidie) of € 278,- (bij 60% subsidie). We kunnen echter ook samen met u bekijken wat voor een traject het beste bij uw situatie zal passen.

Aanvragen 

De subsidie kan worden aangevraagd in twee tijdvakken:

 • Tijdvak 1: van 2 maart t/m 31 maart 2020 (verstreken)
 • Tijdvak 2: van 1 september t/m 30 september 2020

Zie hier ook alle bepalingen en voorwaarden met betrekking tot de aanvragen. Er komt best wat bij kijken om een aanvraag in te dienen: indien gewenst kunnen we u daarom samen met een van onze gespecialiseerde samenwerkingspartners ondersteunen (of geheel ontzorgen) bij het indienen van de aanvraag zelf.

Wat kost het?

Met het indienen van de aanvraag voor een project t.b.v. de SLIM subsidie, het opleveren van alle juiste documenten & gegevens en het monitoren/aanvullen van de aanvraag is naar schatting zo’n 8 tot 16 uren gemoeid. Onze samenwerkingspartner ‘Vind Subsidies’ in dezen werkt op basis van no cure, no pay (NCNP). Dit houdt in dat zij alleen factureren in het geval van een positieve beschikking. Hierbij factureren zij een fee percentage van 15% over het in totaal in de verleningsbeschikking toegekende subsidiebedrag. Het kan ook tegen uren x tarief. Hiervoor rekenen zij 155,- EUR per uur (excl. btw).

Mocht je meer vragen hebben over de SLIM-regeling, je afvragen of we samen een traject voor jullie medewerkers kunnen opzetten of wil je een aanvraag indienen?

Neem direct contact op met F.F.A.J. (Fred) van Dijk RPP, Salarisadministrateur bij HLB Van Daal in Waalwijk.

Stuur een e-mail of bel +31 (0)416 33 05 05
F.F.A.J. (Fred) van Dijk RPP