Menu
Actueel

Werkgeversverklaring Avondklok: wat moet ik weten?

Gepubliceerd op

Met de ingang van de avondklok in heel Nederland is het verboden om tussen 21.00 uur ’s avonds en 04.30 uur ‘s ochtends buiten te zijn. De avondklok geldt vooralsnog tot en met 15 maart en loopt maandagochtend om 04.30 uur af. Iemand mag alleen naar buiten als het noodzakelijk is en hij een geldige reden heeft. In dat geval moet de persoon een formulier ‘Eigen verklaring Avondklok’ meenemen. Is dit voor uw werknemers het geval?

Werkgeversverklaring Avondklok: wat moet ik weten?

Werkgeversverklaring 

Als het nodig is dat de werknemer voor werk naar buiten gaat, moet hij ook een Werkgeversverklaring tonen. De werkgever geeft deze verklaring aan de werknemer. 

De werkgever bepaalt of het voor het werk nodig is dat de werknemer op straat is tijdens de avondklok. Dat is zijn of haar verantwoordelijkheid. Als dat zo is, geeft de werkgever op de Werkgeversverklaring avondklokaan dat de werknemer voor het werk tussen 21.00 uur en 04.30 uur buiten moet zijn. De werknemer moet zelf nog de eigen verklaring avondklok invullen en beide verklaringen bij zich dragenDe Rijksoverheid stelt hiervoor formulieren beschikbaar op deze website 

Handtekening op elk formulier? 

Moet de werkgever bij elke werknemer opnieuw zijn handtekening zetten op de ‘Werkgeversverklaring avondklok’? 

Ja. De werkgever zet op elk formulier de handtekening. Dit is alleen nodig als de werkgever het formulier uitprint. Als de werkgever het formulier digitaal invult, hoeft de werkgever het niet te ondertekenen. De werkgever vinkt op het formulier aan dat dit naar waarheid is ingevuld. 

Elke dag een nieuwe verklaring? 

Moet de werkgever voor elke dag weer een nieuwe verklaring afgeven? 

Nee. De werkgever vult in voor welke dagen en tijdstippen de werknemer voor werk buiten moet zijn tijdens de avondklok. Dat kan een terugkerend patroon zijn (elke week op maandag en dinsdag)een aaneengesloten periode of mogelijk maar één of enkele dagen. Wees zo specifiek mogelijk. 

Controle werkgeversverklaring 

Wie controleert de werkgeversverklaring – want de werkgever zou iedereen wel zo’n verklaring kunnen geven? 

Dit is de verantwoordelijkheid van de werkgever. Als iemand wordt aangehouden kan de Werkgeversverklaring avondklok worden gecontroleerd. Misbruik wordt bestraft. 

Spoedoproepen 

Hoe zit dat als iemand niet direct maar wel achteraf een werkgeversverklaring kan laten zien. Dit in verband met spoedoproepen. 

In geval van spoedoproepen weet de persoon dat hij opgeroepen kan worden. Dit ontslaat hem dus niet van de plicht een Eigen verklaring en een Werkgeversformulier bij hem te hebben. 

Chauffeur personenvervoer 

Kan de  chauffeur in het goederen- of personenvervoer zijn werk blijven doen tijdens de avondklok? 

Een Eigen verklaring is niet verplicht voor ‘verantwoordelijken voor personenvervoer’. Het gaat hierbij om treinmachinisten, conducteurs, metro- en trambestuurders en buschauffeurs. Dit geldt ook voor taxichauffeurs, vliegtuigcrew en passagiersscheepvaartbemanning. 

Voor internationale chauffeurs is een vrachtbrief voldoende. 

Avond- en nachtdienst

Kan iemand nog in de avond- en nachtdienst werken?

De werknemer mag de straat op voor werk, als hij een geldige reden heeft en dit kan aantonen met een Eigen verklaring avondklok en een Werkgeversverklaring avondklok.

Coassistenten, artsen in opleiding, stagiairs 

Coassistenten, artsen in opleiding, stagiairs in allerlei sectoren: zijn dat ook werknemers? 

Ja, zij worden beschouwd als werknemers van de organisatie waar zij stage lopen of een opleidingstraject volgen. Zij hebben dus een Eigen verklaring avondklok en een Werkgeversverklaring avondklok nodig. 

En hoe zit het met zzp’ers? 

Een zzp’er moet tijdens de avondklok op straat zijn voor zijn werk. Wat moet hij doen/bij zich hebben? 

Zzp’ers hebben een Eigen verklaring avondklok op zak. Daarnaast heeft de zzp’er een Werkgeversverklaring avondklok bij zich die hij zelf invult. Daarin neemt hij ook de (bedrijfs)naam en contactgegevens van de opdrachtgever op. Als de zzp’er geen opdrachtgever heeft, vult hij zijn eigen bedrijf in. 

Let op:dit geldt ook voor bezorgers die zzp’er zijn voor een bezorgdienst zoals Uber eat, DHL en Post NL. 

De zzp’er kan dus de eigen werkgeversverklaring invullen en tekenen. Bij uitzendkrachten zal de inlener moeten invullen en tekenen. 

(Bron: Salaris van Morgen)

Loket.nl heeft een template gemaakt van de werkgeversverklaring, zodat de werkgever die met één druk op de knop, met documentgeneratie van Qwoater, kan genereren voor alle betreffende medewerkers die een verklaring nodig hebben. Weten hoe dit werkt? Neem contact op met uw contactpersoon, die kan u verder helpen. 

Heeft u nog vragen?

Neem direct contact op met F.F.A.J. (Fred) van Dijk RPP, Salarisadministrateur bij HLB Van Daal in Waalwijk.

Stuur een e-mail of bel +31 (0)416 33 05 05
F.F.A.J. (Fred) van Dijk RPP