Menu
Aangiften

Belastingaangifte ondernemers

Aangiften

Advies belastingaangifte

Belastingaangifte als ondernemer doen? De zakelijke belastingaangifte is behoorlijk complex. Vanzelfsprekend wil een ondernemer ook zoveel mogelijk belasting besparen. De belastingadviseurs van HLB Van Daal helpen processen te digitaliseren, automatiseren en om de belastingdruk zo laag mogelijk te houden. Daarnaast verdiepen we ons in de cijfers; uw aangiften leveren veel waardevolle informatie op. Zo kunnen we kansen signaleren en u in nauw overleg met onze accountants, juristen en financieel specialisten optimaal adviseren.

Op deze pagina leest u meer over onze advisering en diensten op het gebied van belastingaangiften voor ondernemers. Of vraag direct een vrijblijvend advies aan.

Advies belastingaangifte aanvragen

Belastingaangifte

We helpen ondernemers bij alle belastingaangiften: we adviseren u over en verzorgen uw aangiften inkomstenbelasting, vennootschapsbelasting, loonbelasting, dividendbelasting en omzetbelasting. Daarnaast kunt u ons ook inschakelen voor de doorgaans meer privégerelateerde erf- en schenkbelasting.

Inkomstenbelasting

Inkomstenbelasting (ib) wordt geheven aan de hand van meerdere inkomenscategorieën: als ondernemer betaalt u belasting over winst uit uw onderneming en/of (gebruikelijk) loon (box 1), over inkomen uit (uw belang in) een vennootschap (box 2) en ook over eventuele beleggingen en spaargeld (box 3). De IB-aangifte betreft ook uw privé-aangifte. De belastingwetgeving is onderhevig aan veranderingen. Dit kan gevolgen hebben voor u als ondernemer. We adviseren u over mogelijke aftrekposten en faciliteiten zoals de innovatieregeling WBSO. Ook helpen we u bij al uw vraagstukken omtrent inkomstenbelasting.

Advies inkomstenbelasting aanvragen

Vennootschapsbelasting

Vennootschapsbelasting (vpb) is de belasting die een lichaam (zoals een bv of nv) betaalt over de winst. Aangifte vennootschapsbelasting is verplicht voor iedere bv en nv; voor een eenmanszaak of vof is zakelijke aangifte onderdeel van de aangifte inkomstenbelasting. Jaarlijks worden verschillende wijzigingen doorgevoerd op het gebied van de vennootschapsbelasting. Onze belastingspecialisten gaan voor u na of en welke gevolgen dit voor uw zakelijke aangifte heeft.

Advies vennootschapsbelasting aanvragen

Loonbelasting

Loonbelasting (lb) is de belasting die wordt geheven over het loon van werknemers (salaris, vakantiegeld, 13e maand, loon in natura zoals auto van de zaak) en is onderdeel van de loonheffingen. Als werkgever dient u de loonbelasting maandelijks af te dragen. Onze belastingadviseurs helpen u met het verzorgen van de aangifte loonheffingen. Dit is loonbelasting inclusief de premies.

Advies loonbelasting aanvragen

Dividendbelasting

Dividendbelasting is de belasting die wordt geheven over dividend dat is uitgekeerd aan de aandeelhouders van een vennootschap, waar het kapitaal is verdeeld in aandelen (zoals een bv en nv). Keert uw vennootschap dividend uit, dan moet u (in de meeste gevallen) aangifte dividendbelasting doen. Ontvangt u dividend van een vennootschap? De ingehouden dividendbelasting kunt u verrekenen in de aangifte inkomstenbelasting of vennootschapsbelasting. We gaan voor u na wat er van toepassing is of welke uitzonderingen er mogelijk van toepassing zijn.

Advies dividendbelasting aanvragen

Omzetbelasting

Omzetbelasting ofwel btw (belasting over de toegevoegde waarde) is een indirecte belasting die wordt geheven over de verkoop van uw producten en/of diensten. De btw wordt betaald door uw afnemers, maar de aangifte en afdracht dient u als ondernemer ieder kwartaal of iedere maand te verzorgen. De btw-specialisten van HLB Van Daal helpen u om de administratie efficiënt in te richten, verzorgen de btw-aangifte en adviseren u over alle actuele btw-regelingen.

Advies omzetbelasting aanvragen

Erf- en schenkbelasting

Erf- en schenkbelasting is doorgaans vooral gerelateerd aan de privésituatie van de ondernemer. Wilt u als ondernemer vermogen schenken aan uw kind(eren) en/of een derde, dan zijn er mogelijkheden om de schenkbelasting te voorkomen (bijvoorbeeld vrijstellingen, zoals BOR) of uit te stellen. Erf- en schenkbelasting is ook een complex vraagstuk wanneer u een onderneming erft of geschonken krijgt. Onze belastingadviseurs adviseren u over alle vraagstukken omtrent erf- en schenkbelasting.

Advies erf- en schenkbelasting aanvragen


Veelgestelde vragen belastingaangifte ondernemers

Belastingadviseurs HLB Van Daal

Onze fiscalisten en specialisten op gebied van btw, loonbelasting en internationale fiscaliteit zijn op de hoogte van alle actuele regelgeving en wijzigingen. We voorzien ondernemers van oplossingsgericht en strategisch advies en ondersteunen bij het zakelijk belastingaangifte doen, met als belangrijk doel de belastingdruk te verlagen en kansen optimaal te benutten. Jaarlijks doen zich wijzigingen voor in het belastingstelsel en ook in uw privésituatie kunnen zaken veranderen. Economische ontwikkelingen kunnen daarbij van invloed zijn.

✓ Team van ervaren belastingadviseurs en specialisten
✓ HLB Van Daal biedt een fullservice dienstverlening
✓ Uw bedrijfsadviseur is uw sparring partner en aanspreekpunt voor ál uw vragen
✓ HLB Van Daal is altijd dichtbij in Noord-Brabant, Limburg en Amsterdam
✓ Sterk internationaal netwerk: 800 HLB-kantoren in 150 landen

Vraag direct vrijblijvend advies aan

Heeft u nog vragen?

Neem direct contact op met mr. A.J. (Arjan) Mulders, Directeur Fiscaal bij HLB Van Daal in Dongen.

Stuur een e-mail of bel +31(0)162 322 000
mr. A.J. (Arjan) Mulders