Menu
Btw-advies

Btw-advies voor ondernemers

Btw-advies

Btw-advies voor optimale controle

Btw-advies kan een ondernemer voordeel opleveren én duidelijkheid verschaffen in het vaak ingewikkelde fiscale recht. De btw-specialisten van HLB Van Daal helpen u om uw administratie efficiënt in te richten, verzorgen uw btw-aangiften en adviseren u over alle btw-regelingen, de juiste tarieftoepassingen en vrijstellingen die voor u kunnen van toepassing zijn. Ook brengen we mogelijke risico’s en kansen in kaart, zodat u daar tijdig op kunt anticiperen en u uw doelen kunt behalen.

Op deze pagina leest u meer over onze brede expertise op het gebied van btw-advies. Of vraag direct een vrijblijvend advies aan.

Advies btw aanvragen

BTW-adviseurs HLB Van Daal

De btw-specialisten van HLB Van Daal adviseren ondernemers over de meest uiteenlopende vraagstukken omtrent de btw. Zoals vragen over voorbelasting, de kleineondernemersregeling (KOR), privégebruik van goederen, fiscale vertegenwoordiging vanuit het buitenland en het optimaliseren van de cashflow door uitstel van btw-afdracht of wijziging van het aangiftetijdvak.

Cashflow optimalisatie

Het optimaliseren van de cashflow is mogelijk door te sturen met de btw. Onze btw-adviseurs analyseren welke mogelijkheden er voor u zijn. Zo kunt u bijvoorbeeld uw btw-afdracht uitstellen of omzetbelasting eerder terug ontvangen door het aangiftetijdvak te wijzigen. Ook kan het slim omgaan met het tijdstip van uw facturering de cashflow van uw onderneming beter managen. Vanuit de fase waar uw bedrijf zich in bevindt, helpen onze btw-adviseurs u bij het optimaliseren van uw cashflow.

Advies cashmanagement-optimalisatie aanvragen

Fiscale vertegenwoordiging

Fiscale vertegenwoordiging is aantrekkelijk voor ondernemers die vanuit een niet-EU-land goederen of diensten importeren in Nederland. Beschikt u over een vergunning artikel 23, dan mag u de invoer-btw namelijk verwerken (verleggen) in uw btw-aangifte. Onze btw-adviseurs kunnen u ondersteunen bij de procedure, zoals het aanvragen van de vergunning en het stellen van zekerheden bij de Belastingdienst en kunnen via HLB Fiscal Rep ook als algemeen fiscaal vertegenwoordiger btw worden aangesteld.

Btw-advies fiscale vertegenwoordiging aanvragen

Voorbelasting

Het aftrekken van btw op kosten en investeringen is aan diverse regels gebonden en verlangt een zorgvuldige administratie. De btw-specialisten van HLB Van Daal bieden ondernemers praktische ondersteuning en een deskundig advies. We adviseren u over de effecten van btw-vrijstellingen en vraagstukken omtrent de allocatie en herziening van voorbelasting

Btw-advies voorbelasting aanvragen

Privégebruik

Btw-advies over regelingen omtrent privégebruik kan veel onduidelijkheden wegnemen. Veel ondernemers gebruiken een aantal zaken zowel zakelijk als ook privé. In beginsel is de btw op kosten met een privékarakter niet aftrekbaar. Onze btw-specialisten adviseren u wat er in uw situatie wel mogelijk is rond de aftrek van btw volgens het zogenaamde BUA (Besluit uitsluiting aftrek omzetbelasting).

Btw-advies privégebruik aanvragen


Veelgestelde vragen over arbeidsrecht

Btw-specialisten

De specialisten van HLB Van Daal helpen ondernemers bij alle fiscale vraagstukken. We voorzien ondernemers van oplossingsgericht en strategisch advies en ondersteunen met praktische zaken, met het doel de belastingdruk te verlagen en kansen optimaal te benutten.

✓ Team van ervaren belastingadviseurs en specialisten
✓ HLB Van Daal biedt een fullservice dienstverlening
✓ Uw bedrijfsadviseur is uw sparring partner en aanspreekpunt voor ál uw vragen
✓ HLB Van Daal is altijd dichtbij in Noord-Brabant, Limburg en Amsterdam
✓ Sterk internationaal netwerk: 800 HLB-kantoren in 150 landen

Vraag direct vrijblijvend advies aan

Heeft u nog vragen?

Neem direct contact op met mr. A.J. (Arjan) Mulders, Directeur Fiscaal bij HLB Van Daal in Dongen.

Stuur een e-mail of bel +31(0)162 322 000
mr. A.J. (Arjan) Mulders