Menu
Btw-advies

Btw-advies voor ondernemers

Btw-advies

Btw-advies voor optimale controle

Btw-advies kan een ondernemer voordeel opleveren én duidelijkheid verschaffen in het vaak ingewikkelde fiscale recht. De btw-specialisten van HLB Van Daal helpen u om uw administratie efficiënt in te richten, verzorgen uw btw-aangiften en adviseren u over alle btw-regelingen, internationale aspecten omtrent btw, de juiste tarieftoepassingen en vrijstellingen die voor u van toepassing kunnen zijn. Ook brengen we mogelijke risico’s en kansen in kaart, zodat u daar tijdig op kunt anticiperen en u uw doelen kunt behalen.

Op deze pagina leest u meer over onze brede expertise op het gebied van btw-advies. Of vraag direct een vrijblijvend advies aan.

Advies btw aanvragen

BTW advies

De btw-specialisten van HLB Van Daal adviseren ondernemers over de meest uiteenlopende vraagstukken omtrent de btw. Zoals vragen over voorbelasting, de kleineondernemersregeling (KOR), privégebruik van goederen, fiscale vertegenwoordiging buitenlandse ondernemers en het optimaliseren van de cashflow.

Cashflow optimalisatie

Het optimaliseren van de cashflow is mogelijk door te sturen met de btw. Onze btw-adviseurs analyseren welke mogelijkheden er voor u zijn. Zo kunt u bijvoorbeeld uw btw-afdracht uitstellen of omzetbelasting eerder terug ontvangen door het aangiftetijdvak te wijzigen. Ook kan het slim omgaan met het tijdstip van uw facturering de cashflow van uw onderneming beter managen. Vanuit de fase waar uw bedrijf zich in bevindt, helpen onze btw-adviseurs u bij het optimaliseren van uw cashflow.

Advies cashmanagement-optimalisatie aanvragen

Fiscale vertegenwoordiging

Fiscale vertegenwoordiging kan heel aantrekkelijk zijn voor ondernemers zonder vestiging in Nederland die vanuit een niet-EU-land goederen of diensten importeren in Nederland. Met een fiscaal vertegenwoordiger kunnen zij betaling van de invoer-btw uitstellen naar de periodieke btw-aangifte. Onze btw-adviseurs kunnen via HLB Fiscal Rep als algemeen fiscaal btw-vertegenwoordiger optreden en u ondersteunen bij de procedures, zoals het aanvragen van de vergunning en het stellen van zekerheid bij de Belastingdienst.

Btw-advies fiscale vertegenwoordiging aanvragen

Voorbelasting

Het aftrekken van btw op kosten en investeringen is aan diverse regels gebonden en verlangt een zorgvuldige administratie. De btw-specialisten van HLB Van Daal bieden ondernemers praktische ondersteuning en een deskundig advies over onder meer investeringen in onroerend goed en btw-posities en bij vraagstukken omtrent subsidies en btw. We adviseren u over de effecten van btw-vrijstellingen en vraagstukken omtrent de allocatie en herziening van voorbelasting en kunnen u bijstaan bij het kwalificeren van de subjectieve belastingplichten.

Btw-advies voorbelasting aanvragen

Privégebruik

Btw-advies over regelingen omtrent privégebruik kan veel onduidelijkheden wegnemen. Veel ondernemers gebruiken een aantal zaken zowel zakelijk als ook privé. In beginsel is de btw op kosten met een privékarakter niet aftrekbaar. Onze btw-specialisten adviseren u wat er in uw situatie wel mogelijk is rond de aftrek van btw volgens het zogenaamde BUA (Besluit uitsluiting aftrek omzetbelasting).

Btw-advies privégebruik aanvragen


Veelgestelde vragen over btw

Btw-specialisten

De specialisten van HLB Van Daal helpen ondernemers bij alle fiscale vraagstukken. We voorzien ondernemers van oplossingsgericht en strategisch advies en ondersteunen met praktische zaken, met het doel de belastingdruk te verlagen en kansen optimaal te benutten. Jaarlijks doen zich wijzigingen voor in het belastingstelsel en ook in uw privésituatie kunnen zaken veranderen. Economische ontwikkelingen kunnen daarbij van invloed zijn.

✓ Team van ervaren belastingadviseurs en specialisten
✓ HLB Van Daal biedt een fullservice dienstverlening
✓ Uw bedrijfsadviseur is uw sparring partner en aanspreekpunt voor ál uw vragen
✓ HLB Van Daal is altijd dichtbij in Noord-Brabant, Limburg en Amsterdam
✓ Sterk internationaal netwerk: 800 HLB-kantoren in 150 landen

Vraag direct vrijblijvend advies aan

Heeft u nog vragen?

Neem direct contact op met mr. A.J. (Arjan) Mulders, Directeur Fiscaal bij HLB Van Daal in Dongen.

Stuur een e-mail of bel +31(0)162 322 000
mr. A.J. (Arjan) Mulders