Menu
Privacywetgeving en AVG

Juridisch advies privacywetgeving en AVG

Juridisch advies privacywetgeving en AVG

Advies privacywetgeving en AVG

De AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming) heeft veel impact voor bedrijven. De privacywet beschermt persoonsgegevens en de verwerking ervan. Denk hierbij aan adres- en financiële gegevens, maar ook aan bijvoorbeeld camerabeelden en cookies op een website. Onze juristen adviseren ondernemers over het correct verwerken van persoonsgegevens en het opstellen van een privacyverklaring en een verwerkersovereenkomst. Zodat uw bedrijf privacyproof is en blijft en geen onnodige risico’s loopt.

Op deze pagina leest u meer over onze advisering en diensten op het gebied van AVG en privacywetgeving. Of vraag direct een vrijblijvend advies aan.

Advies privacy wetgeving aanvragen

Specialist AVG en privacywetgeving

De AVG (ook wel GDPR) geldt sinds 25 mei 2018 in alle EU-landen. De AVG legt niet alleen extra verantwoordelijkheden neer bij bedrijven. De ‘nieuwe’ privacywet levert ook voordelen op, zeker als een onderneming zaken doet in andere EU-landen. Onze juridische specialisten helpen u met juridisch advies over alle vraagstukken omtrent de AVG, adviseren u bij het opstellen of optimaliseren van het privacybeleid en beantwoorden vragen omtrent de complexe privacywetgeving.

Privacyverklaring

Een privacyverklaring is verplicht. Er zijn tal van voorbeelden te vinden op internet. Toch is het raadzaam om een verklaring op maat te maken, passend bij de organisatie. Onze juridische adviseurs helpen u bij het correct opstellen of het controleren van een privacy statement. Een privacyverklaring informeert klanten en andere gebruikers over het feit dat hun persoonsgegevens worden verzameld en voor welke doeleinden dat gebeurt. In een privacyverklaring legt u vast wie de persoonsgegevens verwerkt en waarom, wie de persoonsgegevens ontvangt, hoe lang de gegevens worden bewaard en waar men eventueel terecht kan met een vraag of klacht. Daarbij is het ook belangrijk dat mensen de informatie begrijpen. Onze juridische adviseurs helpen u daarbij.

Advies privacyverklaring aanvragen

Verwerkingsregister

Een verwerkersregister is verplicht volgens de AVG voor organisaties met meer dan 250 medewerkers en onder bepaalde voorwaarden ook voor kleinere bedrijven. Het legt vast welke persoonsgegevens u verwerkt en voor welke doeleinden. Onze juristen gaan na wat in uw specifieke situatie van toepassing is. We helpen bij het opstellen van een verwerkingsregister en adviseren over de beveiliging ervan, zodat u te allen tijde kunt voldoen aan de verantwoordingsplicht.

Advies verwerkingsregister aanvragen

Verwerkersovereenkomst

Een verwerkersovereenkomst is verplicht wanneer de verwerking van persoonsgegevens aan een externe organisatie wordt uitbesteed. De verwerkersovereenkomst legt vast dat zorgvuldig met de persoonsgegevens wordt omgegaan. Onze juristen helpen bij het juridisch correct opstellen van een verwerkersovereenkomst en het toevoegen ervan aan uw algemene voorwaarden. Zo voorkomt u risico’s omtrent aansprakelijkheid en datalekken en de hoge boetes die de Autoriteit Persoonsgegevens kan opleggen.

Advies verwerkersovereenkomst aanvragen


Veelgestelde vragen over AVG en privacywet

Juristen privacywet

De juristen van HLB Van Daal helpen ondernemers bij juridische vraagstukken rondom privacywetgeving en AVG. We voorzien ondernemers van juridisch, oplossingsgericht advies en ondersteunen met praktische zaken, met het doel te voldoen aan de privacywet en geschillen of financiële schade voor het bedrijf te voorkomen.

✓ Team van ervaren privacy juristen
✓ Tevens gespecialiseerd in ondernemings-, arbeids-, familie-, insolventie- en contractenrecht
✓ HLB Van Daal biedt een fullservice dienstverlening
✓ Uw bedrijfsadviseur is uw sparring partner en aanspreekpunt voor ál uw vragen
✓ HLB Van Daal is altijd dichtbij in Noord-Brabant, Limburg en Amsterdam
✓ Sterk internationaal netwerk: 800 HLB-kantoren in 150 landen

Vraag direct vrijblijvend advies aan

Heeft u nog vragen?

Neem direct contact op met mr. M. (Marieke) Hendrikx, Jurist bij HLB Van Daal in Waalwijk.

Stuur een e-mail of bel +31 (0)416 33 05 05
mr. M. (Marieke) Hendrikx