Menu
Familierecht

Juridisch advies familierecht

Juridisch advies familierecht

Advies familierecht

Iedere ondernemer heeft te maken met familierecht. Een huwelijk, een scheiding of een overlijden, kunnen van grote invloed zijn op de continuïteit van de onderneming. Onze familierecht juristen adviseren ondernemers over het opstellen van een testament, levenstestament, huwelijkse voorwaarden of partnerschapsvoorwaarden. Ook adviseren we over een continuïteitsplan, uw financiële planning en bedrijfsopvolging. Met een goed juridisch advies maken we risico’s beheersbaar.

Lees op deze pagina meer over onze brede expertise op het gebied van familierecht. Of vraag direct een vrijblijvend advies aan.

Advies familierecht aanvragen

Specialist familierecht

Nieuwe wetgeving met betrekking op familierecht brengt mogelijke gevolgen voor ondernemers met zich mee. Onze ervaren juristen zijn op de hoogte van alle juridische spelregels en geven aan waar u als ondernemer rekening mee moet houden, uitgaande van uw specifieke situatie. Onze specialisten helpen u met juridisch advies over alle vraagstukken omtrent personen- en familierecht.

Levenstestament

Waarom een levenstestament naast een testament? Met een levenstestament behoudt een ondernemer regie, wanneer hij of zij als gevolg van een ongeval of ziekte (tijdelijk) geen beslissingen kan nemen. Onze juristen begeleiden u bij het opstellen van het levenstestament en beantwoorden uw vragen over dit onderwerp. Onze juridische adviseurs brengen veel aandachtspunten aan de orde. Wie wordt vertrouwenspersoon en wat is diens taak? Wie mag het levenstestament inzien? Ook is het belangrijk dat het levenstestament aansluit op het testament, dat vastlegt wat er met de onderneming en het vermogen van de ondernemer gebeurt na overlijden.

Advies levenstestament aanvragen

Testament ondernemer

Een testament legt vast wat er met het bedrijf en het vermogen van de ondernemer gebeurt na overlijden. Dat voorkomt problemen voor de onderneming en de erfgenamen en helpt bovendien de continuïteit van het bedrijf te borgen. Onze juristen begeleiden ondernemers bij het opstellen van een testament en ook bij het toetsen van een bestaand testament. Wettelijke en fiscale veranderingen kunnen namelijk reden zijn om een nieuw testament op te stellen. Het opmaken van een testament levert in iedere situatie specifieke aandachtspunten op. Zoals de erfgenamen en eventuele uitsluitingsclausules, de bedrijfsopvolging en overnamerechten. Ook is het belangrijk dat de inhoud van het testament overeenkomt met eventuele andere contracten. Onze juridische adviseurs helpen u hierbij en beantwoorden al uw vragen over het opstellen van een testament.

Advies testament ondernemer aanvragen

Huwelijkse voorwaarden en partnerschaps-voorwaarden

Huwelijkse voorwaarden of partnerschapsvoorwaarden kunnen vastleggen dat de partner van een ondernemer niet privé aansprakelijk is voor eventuele schulden van een bedrijf. Ook voorkomt het dat een ex-partner recht heeft op de helft van de waarde van de onderneming en opgebouwd pensioen. Onze juristen begeleiden ondernemers bij het opstellen van huwelijkse voorwaarden (of de omzetting van gemeenschap van goederen naar huwelijkse voorwaarden). We geven antwoord op al uw vragen.

Advies huwelijkse voorwaarden aanvragen


Veelgestelde vragen over familierecht

Juristen familierecht

De juristen van HLB Van Daal helpen ondernemers bij juridische vraagstukken rondom personen- en familierecht. We voorzien ondernemers van juridisch, oplossingsgericht advies en ondersteunen met praktische zaken, met het doel alles goed te regelen en geschillen of financiële schade voor het bedrijf te voorkomen.

✓ Team van ervaren familierecht juristen
✓ Tevens gespecialiseerd in ondernemings-, arbeids-, insolventie- en contractenrecht en privacywetgeving/AVG
✓ HLB Van Daal biedt een fullservice dienstverlening
✓ Uw bedrijfsadviseur is uw sparring partner en aanspreekpunt voor ál uw vragen
✓ HLB Van Daal is altijd dichtbij in Noord-Brabant, Limburg en Amsterdam
✓ Sterk internationaal netwerk: 800 HLB-kantoren in 150 landen

Vraag direct vrijblijvend advies aan

Heeft u nog vragen?

Neem direct contact op met mr. J.M. (Nicole) Wolfs, Partner bij HLB Van Daal in Waalwijk.

Stuur een e-mail of bel +31 (0)416 33 05 05
mr. J.M. (Nicole) Wolfs