Menu
HLB Van Daal

Wet arbeidsmarkt in balans: factsheet

Wet arbeidsmarkt in balans: factsheet

Per 1 januari 2020 zal u in uw personeelsbeleid voorbereid moeten zijn op een flink aantal ingrijpende wijzigingen binnen het arbeidsrecht. Ons advies is om in de dagelijkse praktijk al aandacht te besteden aan deze wijzigingen, om te voorkomen dat u straks tegen vervelende consequenties van de nieuwe wetgeving aan loopt.

Bent u goed voorbereid?

De nieuwe wetgeving kan nu onder andere al effect hebben op het aangaan van een nieuw arbeidscontract, het werken met oproepcontracten, een ontslagstrategie, het beëindigen van een arbeidscontract van een langdurig arbeidsongeschikte werknemer of het beëindigen van arbeidscontracten wegens bedrijfsbeëindiging door pensioen of ziekte. Een greep uit de onderwerpen waar u als werkgever mee te maken kan hebben en waarover nieuwe wetgeving op komst is. Het is belangrijk hiervan op de hoogte te zijn. Zo kunt u nu al de juiste beslissingen nemen binnen uw personeelsbeleid. 

Wilt u weten wat de belangrijkste gevolgen van de nieuwe wetgeving zijn? Bekijk dan de factsheet van wijzigingen in de Wet Arbeidsmarkt in Balans.