Delen
Een maatschappelijke bijdrage van het bedrijfsleven | HLB Nederland
Menu
Actueel

Een maatschappelijke bijdrage van het bedrijfsleven

Gepubliceerd op

HLB Blömer accountants en adviseurs is een samenwerking aangegaan met de welzijnsorganisatie Movactor.

Een maatschappelijke bijdrage van het bedrijfsleven

Frank Verleg, partner bij HLB Blömer accountants en adviseurs en Bart Koenders, directeur van Movactor hebben een samenwerkingsovereenkomst ondertekend.

Welzijnsorganisatie

Movactor is een welzijnsorganisatie in Nieuwegein en zet zich actief in voor de leefbaarheid in wijken en buurten en werkt daarvoor samen met bewonersorganisaties en professionele partners. Om de leefbaarheid te vergroten, biedt Movactor diensten op het gebied van welzijn, ontmoeting, participatie en ontwikkeling. Door een samenwerking tussen de Hogeschool Utrecht en Movactor is 4YOUth ontstaan. 

Bij 4YOUth staan studenten van Instituut voor Recht - Hogeschool Utrecht opleiding Sociaal Juridische Dienstverlening klaar om financiële of juridische vragen van jongeren te beantwoorden, zoals;

  • Hoe ga jij later je geld verdienen?
  • Waar moet je op letten als je een contract tekent?
  • Wat moet ik allemaal regelen als ik 18 word?
  • Wat moet ik doen als ik ontslagen word?
  • Moet ik ook belastingaangifte doen als ik een bijbaan heb? En een belastingaangifte... hoe doe ik dat eigenlijk?

Inloopspreekuur

De jongeren in de leeftijd van 14 tot 27 jaar en woonachtig in Nieuwegein worden niet alleen geholpen, maar er wordt hun ook geleerd hoe ze het voortaan zelf kunnen. 4YOUth heeft elke week een inloopspreekuur: dinsdag van 15.30-16.30uur in het stadhuis in Nieuwegein.

Workshops

Met het ondertekenen van de samenwerkingsovereenkomst stelt HLB Blömer hun kennis en kunde ter beschikking aan 4YOUth. Er worden workshops georganiseerd voor de studenten van 4YOUth, waar zij van de nodige informatie en tips worden voorzien over o.a. de omzetbelasting.

Helpdesk

Soms zijn formulieren of papieren van de overheidsdiensten erg ingewikkeld. Het kan dan al helpen als iemand even met je meeleest of -kijkt. Om die reden zal HLB Blömer ook als helpdesk functioneren bij verdere vragen over financiële kwesties.

Heeft u nog vragen?

Neem direct contact op met drs. Frank Verleg RA, Partner bij HLB Blömer in Nieuwegein.

Stuur een e-mail of bel + 31 (0)30 605 85 11
drs. Frank Verleg RA