Menu
Actueel

NOW 8 is geopend

Gepubliceerd op

De aanvragen voor NOW 8 lopen over de periode van 1 januari tot en met 31 maart 2022 en kunnen nu aangevraagd worden.

NOW 8 is geopend

Wat is ook alweer de Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW)?

De NOW is een subsidie waarmee u (beter) in staat wordt gesteld om uw medewerkers te blijven betalen. Hebt u omzetverlies geleden vanwege de coronacrisis? Dan komt u mogelijk in aanmerking voor deze subsidie. Als u al eerder een aanvraag heeft gedaan kunt u dat nu weer doen, als u ervoor in aanmerking komt.

De NOW vraagt u aan bij het UWV. Het loket is inmiddels opengesteld. Aanvragen kan tot 13 april 2022. Noteer deze datum!

Als u teveel subsidie aanvraagt kan het betekenen dat u (een deel) van het ontvangen bedrag moet terugbetalen na de definitieve vaststelling.

NOW 8 in hoofdlijnen

De belangrijkste: kenmerken van de NOW 8 zijn:

  • NOW 8 gaat over de periode van 1 januari tot en met 31 maart 2022.
  • Als u minstens 20 procent omzetverlies hebt ten opzichte van 25% van de omzet over heel 2019 heeft u mogelijk recht op subsidie

Accountantsproduct

In een aantal gevallen heeft u bij grotere aanvragen een derden verklaring of een accountantsverklaring nodig. Daar kunnen we u uiteraard over informeren.

Wij zijn u graag behulpzaam bij het beoordelen van de vraag of een aanvraag zinvol is en het vervolgens voorbereiden en het indienen van de aanvraag. Meld u zich dan wel op tijd! Het kost tijd de aanvraag goed voor te bereiden.

Heeft u nog vragen?

Neem direct contact op met mr. R.M. (Rianne) Kruitbosch, Fiscalist bij HLB Nannen in Groningen.

Stuur een e-mail of bel +31 (0)50 526 65 33
mr. R.M. (Rianne) Kruitbosch