Menu
Actueel

PSD2-koppeling verlengt naar 180 dagen

Gepubliceerd op

Op dit moment moet er bij een PSD2-bankkoppeling elke 90 dagen toestemming gegeven worden om derde partijen zoals Exact Online, ons boekhoudprogramma, toegang te geven tot betaalgegevens van onze klanten. Per 25 juli 2023 zal deze termijn verlengd gaan worden van 90 naar 180 dagen. Dit betekent voor onze klanten dat zij niet elke 90 maar eens in de 180 dagen consent moet afgeven.

PSD2-koppeling verlengt naar 180 dagen

De werking binnen Exact Online blijft ongewijzigd. Klanten hoeven hier dan ook niks extra’s voor te doen dan dat ze al deden. In plaats van 90 dagen krijgt de klant iedere 180 dagen een notificatie om te bevestigen dat de koppeling mag blijven bestaan. Het afgeven van dit consent duurt enkele seconden. Waarom ook alweer dit consent? Met PSD2 kiest de klant zelf wie toegang krijgt tot zijn gegevens. De transactiegegevens blijven van de klant en er kan op elk moment toestemming worden geven (of ingetrokken).

Voordelen van de Exact PSD2-bankkoppelingen

De transacties worden minimaal 4 keer per dag verwerkt bij ons boekhoudprogramma Exact Online, dit in tegenstelling tot de traditionele koppelingen. Zo kan er sneller inzicht worden verkregen in de administratie en in de bankstanden, handig als er meerdere rekeningen zijn bij verschillende banken. Dat geeft niet alleen inzicht, maar daarnaast is het ook een bron voor ons als adviseurs om advies te geven. Kortom, sneller informatie wat kan helpen om de juiste beslissingen te nemen. 

(Nieuwe) PSD2-koppelingen

Bij Exact zijn ze druk bezig om het aantal PSD2-koppelingen verder uit te breiden. Zo heeft Exact Online onlangs de koppelingen met ING, Bunq, KNAB en ABN AMRO opgeleverd. Andere banken zullen in de nabije toekomst nog volgen. 

PSD2-koppeling aanleggen

Wil je graag een PSD2-koppeling aanleggen maar weet je (nog) niet hoe? Vraag naar één van onze relatiebeheerders of een collega van de administratieafdeling. Zij helpen u graag verder met het aanleggen van de PSD2-koppeling. 

Heeft u nog vragen?

Neem direct contact op met B. (Brian) Oosterhof, Manager IT & Organisatie | Senior assistent-accountant bij HLB Nannen in Groningen.

Stuur een e-mail of bel +31 (0)50 526 65 33
B. (Brian) Oosterhof