Menu
Actueel

Snelloket provincie Drenthe coronamaatregelen voor vrijetijdssector

Gepubliceerd op

Provincie Drenthe heeft een ‘Snelloket Covid-19 voor de vrijetijdssector’ in Drenthe. Via het snelloket kunnen ondernemers uit de vrijetijdssector (horeca, dag- en verblijfsrecreatie) een subsidie aanvragen voor het treffen van 1,5 meter- maatregelen in verband met de coronacrisis. De provincie stelt € 1 miljoen beschikbaar voor het snelloket.

Snelloket provincie Drenthe coronamaatregelen voor vrijetijdssector

“De coronacrisis heeft grote impact op de vrijetijdssector, die van groot economisch belang is voor onze provincie.  Met het snelloket willen we ondernemers een steuntje in de rug bieden. We horen van ondernemers dat een goede ontvangst van zowel inwoners als gasten van buiten Drenthe vraagt om de nodige aanpassingen in hun bedrijf en bedrijfsvoering. Ons doel is om zoveel mogelijk ondernemers te helpen, zodat iedereen in Drenthe op een veilige manier gebruik kan maken van toeristische en horecavoorzieningen”, aldus gedeputeerde Brink.

Snelloket

Via het snelloket kunnen ondernemers maximaal 50 % subsidie ontvangen op de gemaakte kosten voor de aanpassingen, met een minimum bijdrage van € 1.000,-- tot een maximum van € 2.500,--. Ze dienen hiervoor een aanvraagformulier in te vullen en een overzicht bij te voegen van de kosten die ze maken of hebben gemaakt. Ook ondernemers die al maatregelen hebben getroffen en kosten hebben gemaakt, kunnen een beroep doen op de regeling. 

Check je SBI-code

Kijk voor de SBI-code van jouw organisatie op het uittreksel van de KvK. Check op de subsidiepagina of jouw SBI-code valt onder de genoemde SBI-hoofdcodes om te zien of jij voor deze subsidie in aanmerking komt, of neem contact op met HLB Nannen.