Delen
80 jaar en fit voor de toekomst. Hoe het begon....en verder ging… | HLB Nederland
Menu
Actueel

80 jaar en fit voor de toekomst. Hoe het begon....en verder ging…

Gepubliceerd op

Dit jaar bestaat ons kantoor 80 jaar. Het is een bijzonder jaar en zeker een moment om even stil te staan bij de geschiedenis. Gaandeweg dit jaar zullen we in deze nieuwsbrief een aantal belangrijke ontwikkelingen de revue laten passeren en er zal ook op ander wijze aandacht worden gegeven.

80 jaar en fit voor de toekomst. Hoe het begon....en verder ging…

In de nieuwsbrief van mei van dit jaar is toegelicht hoe het kantoor is gestart in 1942 door E. Nannen sr., de vader van Bert Nannen (één van de twee huidige vennoten van HLB Nannen) in Emmen.

Groei

In de jaren tachtig groeide het kantoor flink en werd in Emmen een nieuw pand betrokken aan de Van Schaickweg en in Groningen werd een accountantskantoor overgenomen. Het kantoor in Leek/Roden werd samengevoegd met het kantoor in Groningen en is nu te vinden aan de Paterswoldseweg.

In de loop van de jaren is het klantenbestand uitgebreid en wordt voor zeer diverse bedrijven, van klein tot groot, in het MKB gewerkt. Veelal zijn dit C. (Chris) Nannen RA en J. (Joop) Nannen AA/FB mooie familiebedrijven. Bedrijven waar we naast de rapportages aan tafel zitten om te sparren met de ondernemer over zijn bedrijf, maar ook over zijn privé-situatie.

HLB Netwerk

Onder leiding van C. (Chris) Nannen RA en J. (Joop) Nannen AA/FB is einde jaren tachtig aansluiting gezocht bij het internationale HLB Netwerk. Dit betekende een flinke impuls. Door de samenwerking met de vijf aangesloten HLB kantoren binnen Nederland kon op meerdere gebieden de kwaliteit worden geborgd en verhoogd. Maar: met behoud van de voordelen van een kleiner kantoor.

Klanten konden nu ook internationaal worden begeleid als er activiteiten over de grens werden gestart. Met een gerust hart kon en kan een klant naar een HLB kantoor in het buitenland worden doorverwezen omdat dat kantoor aan dezelfde strenge kwaliteitseisen moet voldoen als de kantoren in Nederland. En hierdoor konden steeds meer klanten uit het buitenland met activiteiten in Nederland tot de klantenkring worden gerekend.

Al jaren wordt hierdoor ook gewerkt voor onderdelen van grotere in het buitenland gevestigde internationale concerns. Er wordt in dat geval ook gerapporteerd in het Engels en Duits. Dit is alleen mogelijk doordat ook de medewerkers mee zijn gegroeid en steeds weer goede mensen met verschillende achtergrond en ervaring het team kwamen versterken. Nieuwe ervaren medewerkers komen opvallend vaak van big four kantoren.

Overdracht

In de jaren 2003 - 2005 hebben C (Chris) Nannen RA en J. (Joop) Nannen AA/FB geleidelijk hun deel van het bedrijf overgedragen aan een viertal medewerkers. Hiervan zijn twee vervolgens een andere kant opgegaan en zijn de huidige twee partners, Johan Bodde AA en mr. E. (Bert) Nannen, nog steeds vol energie dagelijks met een geweldig team werkzaam binnen het bedrijf.

Wordt vervolgd

In de volgende nieuwsbrief wordt dit uiteraard weer vervolgd….

Heeft u nog vragen?

Neem direct contact op met mr. E. (Bert) Nannen, Vennoot / Fiscalist bij HLB Nannen in Groningen.

Stuur een e-mail of bel +31 (0)50 526 65 33
mr. E. (Bert) Nannen

Bekijk uitgelichte artikelen