Menu
Actueel

HLB Nannen 80 jaar!

Gepubliceerd op

Dit jaar bestaat HLB Nannen 80 jaar. Het is een bijzonder jaar en zeker een moment om stil te staan bij de geschiedenis, hoe het ooit begon. Gaandeweg dit jaar zullen wij een aantal belangrijke ontwikkelingen de revue laten passeren en er zal ook op ander wijze aandacht worden gegeven.

HLB Nannen 80 jaar en fit voor de toekomst!

Hoe het begon...

In 1942 is E. Nannen sr., de vader van Bert Nannen (één van de twee huidige vennoten van HLB Nannen) in Emmen gestart met zijn eigen administratiekantoor. Dit was een kantoor aan huis. In de beginjaren konden vooral detaillisten in Emmen en omgeving tot de klantenkring worden gerekend, die veelal op fiets werden bezocht. In de loop van de jaren kwam er meer personeel en werd het nodig het kantoor aan huis (Prinsenlaan 34 in Emmen) door middel van verbouwingen een paar keer uit te breiden.

De gezondheid van senior was helaas niet erg goed. Na het veel te vroege overlijden van de oprichter in 1973, is het bedrijf voortgezet onder de leiding van twee oudere broers van Bert, beide op dat moment eind twintigers: Joop en Chris Nannen. Hierdoor werd het een accountantskantoor (RA) en konden ook grotere klanten en controle klanten worden bediend. Dat was een grote stap. 

Kantoren Emmen en Groningen

Gekeken werd naar mogelijkheden het kantoor uit te breiden. Het kantoor in Emmen werd einde jaren zeventig verplaatst naar een nieuw pand aan de Julianstraat. Er werd daarnaast in de jaren zeventig een kantoor in Leek en Zuidlaren gevestigd. Halverwege de jaren tachtig kwam het kantoor Groningen erbij. 

Ontwikkeling

Door tijdig aantrekken van kwalitatief goede medewerkers en het direct inspringen op de mogelijkheden van een nieuw fenomeen in de jaren tachtig, de computer, die in eerste aanleg vooral voor salarisverwerking werd gebruikt, werd vervolgens verder gewerkt aan de verdere uitbouw van het kantoor in een erg veranderende markt. 

Wordt vervolgd!

In een volgende nieuwsbrief zullen we hier verder op ingaan. 

Bert Nannen en Johan Bodde