Delen
Een warme hap, een warm gevoel! | HLB Nederland
Menu
Actueel

Een warme hap, een warm gevoel!

Gepubliceerd op

Het Ronald McDonald huis Utrecht heeft een bijzondere band met HLB Blömer.

Een warme hap, een warm gevoel!

De afgelopen jaren hebben collega´s de HomeRide gefietst voor het Ronald McDonald Kinderfonds. En ook aankomende zomer zal er weer een team gaan fietsen voor dit goede doel.

Koken voor het Ronald McDonald huis in Utrecht

In december kwam een oproep waarin vrijwilligers werden gezocht voor het koken voor de gasten van het Ronald Mc Donald huis in Utrecht. Veel enthousiaste collega’s hebben zich opgegeven voor deze activiteit. Er is een kookgroep samengesteld van 10 personen. 

In januari heeft een voorbespreking plaatsgevonden. Tijdens deze bijeenkomst werden de taken verdeeld en afgesproken wie verantwoordelijk zou zijn voor het voorgerecht, hoofdgerecht en nagerecht. Ook werd de collega´s gevraagd zelf de recepten en de boodschappenlijstjes samen te stellen.

Donderdag 23 februari was het zover

Rond 14.30 uur werd de groep van HLB Blömer collega's verwacht in het Ronald McDonald huis in Utrecht. Na een warm welkom door de gastvrouw van het huis moesten de handen uit de mouwen worden gestoken.

Elke groep ging aan de slag met een recept en de benodigde ingrediënten. Al snel hing er een heerlijke geur in de keuken. 

Samen koken is leuk om te doen. Zeker als het ook nog eens wordt gewaardeerd! 

Rond 18.00 uur kwamen de eerste gasten eten. Vaders, moeders, broertjes en zusjes van zieke kinderen die in het Wilhelmina Kinderziekenhuis of Prinses Maxima Centrum voor Kinderoncologie verblijven. 

Het eten viel goed in de smaak! 

Er werd lekker gegeten en hier en daar nog een keer extra opgeschept. Sommigen kwamen zelfs nog met bakjes voorbij om het eten mee te nemen naar de familie in het ziekenhuis. De vegetarische soep en pasta werden zeer gewaardeerd. De gasten in het Ronald McDonald huis waren blij dat er gekookt werd; gewoon even aanschuiven en lekker onbezorgd eten. En voor de kinderen was er op het einde natuurlijk een lekker dessert met ijs!

Één van de gasten, een vader, werkt zelf bij een klein accountantskantoor. Hij vond het heel bijzonder dat de collega's van HLB Blömer dit samen organiseerden.

Terugblik

Na afloop werd alles netjes opgeruimd en de keuken weer schoon afgeleverd. Wij kijken terug op een bijzonder geslaagde dag. Voor onze collega´s een kleine moeite. Voor de gasten in van het Ronald McDonald huis een lichtpuntje in een zware periode. Een warme hap, een warm gevoel!    

Heeft u nog vragen?

Neem direct contact op met Linda Dijs - van den Berg, Senior Assistent Accountant bij HLB Blömer in Nieuwegein.

Stuur een e-mail of bel +31 (0)30 605 85 11
Linda Dijs - van den Berg