Menu
Actueel

HLB Blömer en Inergy starten strategische samenwerking

Gepubliceerd op

Op 1 november jl. is door HLB Blömer accountants en adviseurs en Inergy de overeenkomst getekend voor de samenwerking die gericht is op data en analytics.

HLB Blömer en Inergy starten strategische samenwerking

Foto vlnr; Frank Verleg - partner bij HLB Blömer accountant en adviseurs & Rene van Veen - CCO bij Inergy 

De afgelopen tijd hebben de specialisten van HLB Blömer en Inergy een op Microsoft Azure cloud gebaseerd dataplatform gerealiseerd. Op dit dataplatform worden de databases van HLB Blömer-klanten, die gekozen hebben hieraan mee te werken, automatisch ingeladen. 

Geautomatiseerde controles

Verschillende bronnen en applicaties kunnen op het dataplatform ingeladen worden. Deze beschikbare data wordt, volledig geautomatiseerd, tot op het laagste detailniveau geanalyseerd en gecategoriseerd. Middels Power BI wordt de beschikbare data vertaald naar relevante controle-informatie voor de accountants van HLB Blömer. Het generieke datamodel wat door Inergy in samenwerking met HLB Blömer ontwikkeld is maakt deze standaardisatie mogelijk. De oplossing voorkomt tijdrovend handmatig werk dat de accountants doorgaans moesten uitvoeren voor onder andere datacollectie.   

Toegenomen werkdruk

Er is aanhoudende druk op de accountancy capaciteit door de ontwikkelingen in de accountantsmarkt. Een toename van de regeldruk, een afname van kantoren met een vergunning voor de uitvoering van controles en krapte op de arbeidsmarkt zijn daar oorzaken voor. 
Het dataplatform biedt verlichting op de werkdruk, maakt het werk leuker en brengt daarnaast focus aan in de uit te voeren werkzaamheden. 
Klanten krijgen op een meer visuele manier inzicht in hun data en de verbanden waarnaar de accountants van HLB Blömer op zoek zijn. Door de meer op risico’s gerichte aanpak van de controle, worden detailcontroles minder.

Advanced analytics

Naar de toekomst toe moet het dataplatform doorontwikkeld worden om ook andere disciplines van HLB Blömer anders dan de controlepraktijk te ondersteunen. Hierbij kan gedacht worden aan realtime dashboarding. Tevens kan de beschikbare data afkomstig uit het platform verder geautomatiseerd geanalyseerd worden waarna er meer voorspellende waarde uit gehaald kan worden om bijvoorbeeld voorraadbeheer te optimaliseren of belangrijke sturingsinformatie te generen. 
Deze keur aan advanced analytics toepassingen kan van toegevoegde waarde zijn voor de vele klanten van HLB Blömer. 

Heeft u nog vragen?

Neem direct contact op met M.J.A.N. (Marc) Nederend MSc RA, Partner bij HLB Blömer in Nieuwegein.

Stuur een e-mail of bel +31 (0)30 605 85 11
M.J.A.N. (Marc) Nederend MSc RA