Menu
Actueel

Tijd voor een check!

Gepubliceerd op

U leest het steeds vaker in het nieuws, storingen bij grote bedrijven die ontstaan zijn in de IT omgeving. Dit kan te maken hebben met cybercriminaliteit, maar dit is niet altijd het geval. Het is belangrijk dat u uw systemen met regelmaat update om storingen te voorkomen en cyber criminelen zo goed mogelijk buiten de deur te houden.

Tijd voor een check!

Veiligheidsrisico

In oktober 2023 is de Windows Server 2012 R2 end of life en zullen er geen kritische security updates en patches meer worden uitgegeven. Dit betekent concreet dat alle data op servers met Windows Server 2012 R2 een veel groter veiligheidsrisico lopen. Ook zijn er applicaties die niet meer (optimaal) werken op de verouderde Windows Server versies. Zo kunnen bepaalde applicaties niet meer updaten, kunnen deze storingen krijgen of helemaal niet meer werken na een update.

Mogelijkheden

Dit is een goed moment om na te gaan of dit type server nog aanwezig is binnen uw infrastructuur. Als dit zo is, zijn er in principe twee mogelijkheden:

  • Upgraden naar een nieuwere versie (waarbij het advies is om over te stappen op een Windows Server 2019);
  • de overstap maken naar een cloud-oplossing.

In beide gevallen is het sterk aan te raden om tijdig in gesprek te gaan met uw dienstverlener. Het maken van een overstap kost namelijk altijd meer tijd dan in eerste instantie wordt gedacht en kost vaak meerdere maanden. Dit heeft vooral te maken dat een doordacht stappenplan nodig is die op maat moet worden gemaakt omdat elke organisatie uniek is.

Het is onze inschatting dat er veel MKB bedrijven zijn die voor deze keuze komen te staan en wij adviseren u dan ook om nog dit najaar contact op te nemen met uw IT dienstverlener om hierover te spreken, als u nog werkt met de Windows Server 2012.

Meer weten?

Neem contact met ons op!

Heeft u nog vragen?

Neem direct contact op met M.J.A.N. (Marc) Nederend MSc RA, Partner bij HLB Blömer in Nieuwegein.

Stuur een e-mail of bel +31 (0)30 605 85 11
M.J.A.N. (Marc) Nederend MSc RA