Menu
Actueel

Belastingrente vennootschapsbelasting per 1 maart 2023 verhoogd

Gepubliceerd op

*24.02.2023: Het onderstaande besluit is ingetrokken. Het kabinet wil op dit moment geen verhoging doorvoeren, omdat het later dit voorjaar de percentages van de belastingrente opnieuw gaat bekijken.

Belastingrente vennootschapsbelasting per 1 maart 2023 verhoogd

Er wordt belastingrente berekend wanneer de dagtekening van een aanslag meer dan 6 maanden na de afloop van het belastingjaar ligt. Indien er sprake is van een regulier boekjaar over 2022 dan betekent dit dat er vanaf 1 juli 2023 belastingrente berekend wordt. De belastingrente wordt berekend vanaf 1 juli 2023 tot en met de uiterste betaaldatum van de aanslag. 

Indien uw aangifte vennootschapsbelasting binnen 5 maanden na de afloop van het belastingjaar wordt ingediend en zonder wijziging gevolgd wordt door de belastingdienst zal er geen belastingrente berekend worden over de verschuldigde belasting.

Indien u nog geen voorlopige aanslag over 2022 heeft ontvangen, of is een te lage voorlopige aanslag ontvangen dan kunnen wij de voorlopige aanslag 2022 verhogen om belastingrente te voorkomen. Om er volledig zeker van te zijn dat er geen belastingrente berekend wordt moeten wij de (aanvullende) voorlopige aanslag, bij reguliere boekjaren, voor 1 mei 2023 aanvragen.

Mocht u de wens hebben om een voorlopige aanslag 2022 aan te vragen of verhogen dan horen wij dat graag. 

Heeft u nog vragen?

Neem direct contact op met R.A. (Raymond) Pouw, Junior Belastingadviseur bij HLB Blömer in Nieuwegein.

Stuur een e-mail of bel + 31 (0)30 605 85 11
R.A. (Raymond) Pouw