Delen
Persbericht: HLB Nederland gaat samenwerking aan met De Zonnebloem tijdens wereldwijde Community Day | HLB Nederland
Menu
Actueel

HLB Nederland wereldwijde Community Day

Gepubliceerd op

Amsterdam – HLB Nederland schenkt vandaag, vrijdag 7 juni, ruim 200 uur vrijwilligerswerk aan De Zonnebloem. Dit naar aanleiding van het 50-jarig jubileum van HLB International, waar HLB Nederland bij is aangesloten. “Op deze manier willen wij iets teruggeven aan de lokale gemeenschappen waarin we werkzaam zijn”, aldus Erik van der Haar, Bestuursvoorzitter HLB Nederland.

HLB Nederland wereldwijde Community Day

Wereldwijd gaan HLB-kantoren vandaag vrijwilligerswerk doen om zo hun tijd te ‘schenken’ aan een aantal projecten. De wereldwijde doelstelling is 4.500 uur te geven door 1.500 vrijwilligers in 75 gemeenschapsprojecten. Vanuit HLB Nederland gaan 45 vrijwilligers in samenwerking met De Zonnebloem in eigen regio op pad om mensen met een lichamelijke beperking een fantastisch dagje uit te bezorgen. Zo gaan de deelnemers van De Zonnebloem met HLB Nannen naar het Gevangenismuseum in Veenhuizen, neemt HLB Den Hartog deelnemers mee naar Diergaarde Blijdorp in Rotterdam, brengen de vrijwilligers van HLB Amsterdam en hun deelnemers de dag door in Artis, krijgt het Spoorwegmuseum in Utrecht bezoek van HLB Blömer en hun deelnemers en gaat HLB Van Daal met hun deelnemers op ontdekkingstocht in Safaripark Beekse Bergen in Hilvarenbeek. 

Tijdens de HLB Community Day wil HLB Nederland, net als haar internationale collega’s, iets teruggeven aan de lokale gemeenschappen waar zij werkzaam is. Van der Haar: “HLB Nederland staat, net als onze klanten – veelal familiebedrijven – midden in de maatschappij. We zien een duidelijke tendens dat kantoren meer en meer bezig zijn met het behalen van klimaatdoelen en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Ook wij zijn daar volop mee bezig, en de HLB Community Day is een mooie gelegenheid om dit te laten zien." Alexander van Zijp, Senior adviseur Communicatie & Woordvoering bij De Zonnebloem, beaamt dit: "De Zonnebloem doet er alles aan om mensen met een lichamelijke beperking bij de maatschappij te betrekken, zodat ook zij volop van het leven kunnen genieten. Door een relatief kleine inspanning bezorgen de vrijwilligers onze gasten een geweldige ervaring. En tegelijkertijd is het wederkerig, omdat de inzet tijdens deze dag een enorme bewustwording teweegbrengt bij de vrijwilligers zelf." 

Om deze dag zo goed en aangenaam mogelijk te laten verlopen, is bewust voor De Zonnebloem gekozen. Van der Haar: “Wij hebben enthousiaste mensen in dienst die willen bijdragen aan deze mooie dag voor mensen die het nodig hebben. Maar wij zijn financieel dienstverleners, geen hulpverleners. De samenwerking met De Zonnebloem zorgt ervoor dat de juiste professionele ondersteuning ter plaatse is. Zo zorgen onze vrijwilligers en De Zonnebloem er samen voor dat de deelnemers een fantastische en zorgeloze dag kunnen beleven!” Van der Zijp: "Het wordt voor iedereen, zowel voor de vrijwilligers als de mensen met een lichamelijke beperking, door de interactie met elkaar, een onvergetelijke ervaring. Samen met de Zonnebloem laat HLB Nederland zo zien dat er veel meer mogelijk is voor mensen met een handicap."

Over HLB Nederland

HLB Nederland is een landelijk samenwerkingsverband van vijf zelfstandige en onafhankelijke accountantsorganisaties. HLB Nederland maakt deel uit van HLB International, een toonaangevend wereldwijd netwerk van onafhankelijke accountants en adviseurs met ruim 27.000 professionals in meer dan 660 kantoren in 153 landen. De klantenkring bestaat uit ondernemingen in het midden- en kleinbedrijf, die zowel lokaal als internationaal opereren.

Over De Zonnebloem

De Zonnebloem verrijkt de levens van 113.000 mensen met een lichamelijke beperking. Al zeventig jaar maakt de vereniging bezoeken aan huis, dagjes uit en aangepaste vakanties mogelijk. De 38.000 vrijwilligers zijn actief in vrijwel elke wijk, dorp en stad van Nederland. De Zonnebloem zegt niet voor niets: “Er kan zoveel meer dan je denkt.”

TOGETHER WE MAKE IT HAPPEN