Delen
Verkiezing Drentse onderneming van het jaar 2020 | HLB Nederland
Menu
Actueel

Verkiezing Drentse onderneming van het jaar 2020

Gepubliceerd op

Al een jaar of vijf maakt Bert Nannen deel uit van de jury voor de verkiezing van de Drentse onderneming van het jaar. Het gaat hierbij nadrukkelijk om de onderneming en niet om de ondernemer.

Drentse Onderneming van het Jaar
Een ontzettend leuke klus, die we met 10 juryleden met allerlei verschillende achtergronden en expertise altijd weer tot een goed eind brengen. 
Eenvoudig is de keuze zeker niet, want er zijn werkelijk prachtige bedrijven in de provincie die vaak onder de radar acteren. 

Uit de eerste aanmeldingen (ongeveer 150 stuks) blijven uiteindelijk 3 finalisten over. In dit geval Olijslager groothandel, Bork Sloopwerken en Miron Violetglass. Deze drie bedrijven worden echt goed aan de tand gevoeld en beoordeeld op het gebied van strategie, product-markt combinatie, HR beleid, duurzaamheid, aandacht voor MVO etc.

Dit jaar was het vanwege de Corona pandemie een ander jaar dan anders. Bezoek aan de betreffende drie bedrijven was niet mogelijk met de voltallige jury. Dit is opgelost door twee juryleden met een camera en laptop op pad te sturen. Door middel van Teams meetings konden de overige juryleden vanaf de eigen werkplek meekijken en vragen stellen aan de directie en vooral ook aan willekeurige medewerkers binnen het bedrijf. Hierdoor kon er een goed beeld gerealiseerd worden van de drie finalisten. 

De rol van HLB Nannen is naast het leveren van een jurylid en sponsoring, ook te kijken naar de financiële positie van de bedrijven. Hierbij kijkt naast Bert Nannen ook Dennis Akkerman altijd mee.

Dinsdag 9 februari is helaas zonder publiek, maar middels een leuke videostream bekend gemaakt dat Miron Violetglass uit Hoogeveen er dit jaar met de titel van door is gegaan. Werkelijk een heel mooi bedrijf, dat een jaar lang de titel Drentse onderneming van het jaar mag dragen.