Menu
Actueel

HLB Blömer MVO betrokken bij Jong Ondernemen

Gepubliceerd op

HLB Blömer draagt graag een steentje bij als het om maatschappelijke betrokkenheid gaat. Bas Sluis (Accountmanager RA) heeft een presentatie gegeven op het Cals college in Nieuwegein.

Op dinsdag 5 februari is Bas Sluis langs geweest op het Cals College Nieuwegein om een gastcollege te geven over de accountancy. Binnen het Cals College Nieuwegein is er een ondernemerstraject waar leerlingen uit havo 4 en vwo 5 zich kunnen ontwikkelen op hun vaardigheden door middel van het starten van hun eigen onderneming. Leerlingen werken elke week aan een eigen onderneming en doorlopen alle fasen van het opzetten van een eigen onderneming zoals het schrijven van een ondernemingsplan, het aantrekken van kapitaal door middel van het verkopen van aandelen tot de productie en verkoop van eigen producten.  

Naast de facetten uit de praktijk worden de leerlingen ook getraind op vaardigheden zoals presenteren, samenwerken en reflecteren. De opzet en uitwerking van een eigen onderneming vindt zowel binnen als buiten het Cals College plaats. Zo hebben de leerlingen een bezoek gebracht aan de Rabobank voor financieel advies, een bezoek aan de Hogeschool Utrecht en gastcolleges van experts uit het veld gevolgd. Het is mooi om te zien hoe de leerlingen uit hun comfort zone durven te gaan en spannende producten ontwerpen. 

Tijdens het gastcollege op 5 februari hebben de leerlingen een korte inkijk gekregen in het beroep van een accountant. Daarnaast hebben de leerlingen een college gehad over het voeren van een administratie, voor de meeste jonge ondernemers een van de minst leuke facetten van ondernemen. Op dinsdag 16 april gaan de bedrijven langs bij HLB Blömer om hun tussentijdse financiën te laten controleren en in juni is er een centrale afsluiting waarbij de jaarcijfers gecertificeerd en afgesloten worden. Als afsluiting van het project presenteren de leerlingen hun gecontroleerde en (hopelijk) winstsaldo in juni aan de aandeelhouders.

Ten slotte is het Cals College altijd op zoek naar inspirerende gastsprekers voor zowel het Cals Business College als Jong Ondernemen. Bent u of kent u een gastspreker die zich wil inzetten voor het onderwijs, dan horen wij dat graag via Bas Voet (b.voet@cals.nl) en Thijmen van de Waal (t.vd.waal@cals.nl). 

Heeft u nog vragen?

Neem direct contact op met S.L.M. (Bas) Sluis MSc RA, Senior Manager Audit bij HLB Blömer in Nieuwegein.

Stuur een e-mail of bel +31 (0)30 605 85 11
S.L.M. (Bas) Sluis MSc RA