Delen
Horizontaal Toezicht | HLB Nederland
Menu
Actueel

Horizontaal Toezicht

Gepubliceerd op

HLB Nannen heeft een convenant gesloten met de belastingdienst. In overleg met onze klanten kan een klant worden aangemeld voor dit zogenaamde "Horizontaal Toezicht". Zowel de klant als HLB Nannen en de belastingdienst verklaren in dat geval dat ze met elkaar om willen gaan op basis van vertrouwen en transparantie. De belastingdienst vertrouwt er dan op dat een aangifte die door HLB Nannen wordt ingediend een "aanvaardbare" aangifte is. Het betekent bijvoorbeeld dat de aangifte die door HLB Nannen wordt ingediend, wordt gevolgd door de belastingdienst en dat zeer snel een definitieve aanslag volgt. Dit biedt dus veel zekerheid voor de klant.

Horizontaal Toezicht

Een groot voordeel is verder dat er geen reguliere controles meer plaatsvinden bij de betreffende Horizontaal Toezicht klant. Alleen in uitzonderingsgevallen kan er nog een controle door de belastingdienst plaatsvinden. Dit scheelt vaak veel tijd en kosten, een controle is in veel gevallen arbeidsintensief. 

Er zullen mogelijk fiscale onderwerpen zijn waar verschillend tegen aan gekeken kan worden. Deze onderwerpen moeten van te voren worden besproken met de belastingdienst. Dat wil uiteraard niet zeggen dat we het altijd van te voren eens zullen worden met de belastingdienst. En dat hoeft ook zeker niet. Net als bij “gewone” aangiften blijven alle rechtsmiddelen  dan ook openstaan om het gelijk desnoods na een bezwaarprocedure bij de Rechter te halen.
Al met al biedt Horizontaal Toezicht extra zekerheid aan de klant dat er geen nawerk komt na het indienen van de aangifte. Als u voor Horizontaal Toezicht in aanmerking wilt komen vernemen wij dat graag.
Daarbij de link naar het volgende artikel: http://hlb-nannen.e-sites.nl/n...          

Heeft u verder nog vragen?

Neem direct contact op met mr. E. (Bert) Nannen, Vennoot / Fiscalist bij HLB Nannen in Groningen.

Stuur een e-mail of bel +31 (0)50 526 65 33
mr. E. (Bert) Nannen