Delen
Nieuwsbrief steunmaatregelen kabinet - Update #2 | HLB Nederland
Menu
Actueel

Nieuwsbrief steunmaatregelen kabinet - Update #2

Gepubliceerd op

In dit artikel is onze meest recente nieuwsbrief over een tweede update van de steunmaatregelen van het kabinet te lezen.

Nieuwsbrief steunmaatregelen kabinet - Update #2

NOW 2.0 – AANVRAGEN KAN TOT 31 AUGUSTUS!

Het aanvragen van NOW 2.0 moet vóór 1 september a.s. plaatsvinden. De sluiting van de aanvraag is op 31 augustus a.s. om 17:00 uur. Daarna is een aanvraag niet meer mogelijk. Wilt u dat wij dit voor u aanvragen, dan horen wij dat graag zo snel mogelijk. Twijfelt u of uw onderneming wel in aanmerking komt voor NOW 2.0, neemt u dan contact met ons op. Wij bespreken graag met u de voorwaarden en mogelijkheden.

Uitstel van betaling – UPDATE!

Voor veel ondernemers die uitstel van betaling hebben aangevraagd, loopt deze uitstelperiode binnenkort af. Het is belangrijk op tijd vast te stellen of verlenging van dit uitstel nodig is. Indien bij de eerste aanvraag van het uitstel een belastingschuld bestond die hoger was dan 20.000 euro, dan moet bij het verzoek om verlenging van het uitstel een liquiditeitsprognose en deskundigenverklaring worden meegestuurd. Met name een liquiditeitsprognose kan tijdrovend zijn, wij adviseren u daarom hier tijdig aan te beginnen. Vanzelfsprekend kunnen wij u daarbij behulpzaam zijn.

Ondernemers die de lopende belastingverplichtingen weer kunnen nakomen, maar de schuld van de uitstelperiode niet in één keer kunnen aflossen, mogen wachten tot de Belastingdienst hen zelf na de zomer een betalingsregeling aanbiedt. Zodra hierover meer bekend is, melden wij dat natuurlijk. Krijgt u hierover geen brief van de Belastingdienst? Neemt u dan gerust even contact met ons op.

Vragen en contact

Wilt u gebruik maken van een nieuwe steunmaatregel, dan kunnen wij u hierbij assisteren. Neemt u dan zo spoedig mogelijk contact met ons op, zodat wij dit tijdig in gang kunnen zetten. Heeft u vragen, dan kunt u uiteraard terecht bij uw vaste adviseur.

U kunt ook direct contact opnemen met onze adviseurs Leo Huisman (l.huisman@hlb-denhartog.nl), Raymond Dortwegt-van der Eijk (R.Dortwegt-vanderEijk@hlb-denhartog.nl) of Jenny Roest (j.roest@hlb-denhartog.nl).