Menu
HLB Amsterdam

Update Corona

Update Corona

De maatregelen rondom de coronacrisis blijven zich constant ontwikkelen. Op deze pagina houden we up to date over de regelingen en de gevolgen voor u als ondernemer. Ook nu staan wij gewoon voor u klaar om u te helpen en adviseren waar nodig.

Wij houden u up to date

Als gevolg van de nieuwe overheidsmaatregelen vanaf 15 maart, worden vele ondernemingen geraakt door de gevolgen van het corona-virus. Om u hierbij te ondersteunen hebben wij in het kort de compensatiemaatregelen van de overheid hieronder vermeld. 

Let op: Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op 22 september om 10.00 uur. Uiteraard spelen de feiten en de specifieke situatie een grote rol als het gaat om het formuleren van een juist antwoord op de vraag. Wilt u zeker weten welke regels er gelden of wat u moet doen in een specifieke situatie binnen uw organisatie? Neem dan contact met ons op via de contactgegevens onderaan deze pagina. Wij helpen u graag verder!

NOW-regeling 3.0

De tegemoetkoming in de loonkosten voor bedrijven met een substantiële omzetdaling wordt gehandhaafd voor een periode van drie keer drie maanden. Dit betekent dat de NOW doorloopt tot en met juni 2021. Meer informatie leest u in het artikel Verlening van de NOW, maar dan soberder.

NOW-regeling 2.0

Op 20 mei heeft het kabinet een nieuw steunpakket voor ondernemers aangekondigd. De NOW is een van de al bestaande maatregelen die wordt verlengd. In dit artikel leest u hier meer over.

Tozo 3.0

Ook de Tozo - Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers - wordt verlengd tot 1 juli 2021. Tozo 3.0 kent als belangrijkste verschil met de eerdere regelingen de invoering van een vermogenstoets. Meer hierover leest u in het artikel Tozo 3.0: introductie vermogenstoets.

TVL: hoger bedrag, strengere eisen

Ook de regeling Tegemoetkoming Vaste Lasten mkb (TVL) wordt verlengd tot 1 juli 2021. Meer hierover leest u in het artikel TVL: hoger bedrag, strengere eisen.

Tegemoetkoming Vaste Lasten MKB (TVL)

Meer informatie over de TVL leest u in het artikel Tegemoetkoming Vaste Lasten MKB (TVL).

Afbouwen fiscale maatregelen

De bestaande versoepeling van fiscale regels vanwege de coronacrisis, zoals uitstel van betaling en verlaging van belastingrente, wordt afgebouwd. Het uitstel van belastingen kunt u krijgen voor onder meer de inkomstenbelasting, vennootschapsbelasting, omzetbelasting (btw) en loonbelasting. Meer hierover leest u in het artikel Afbouwen fiscale maatregelen.

Verlening van en mogelijk nieuwe kredietfaciliteiten

De verlenging van tal van kredietfaciliteiten blijft ook na 1 oktober 2020 van kracht. Het is nog niet bekend of de voorwaarden nog worden gewijzigd. De verlenging betreft onder meer de Borgstelling MKB-kredieten (BMKB) en de regeling Klein Krediet Corona (KKC).  

Het kabinet onderzoekt verder samen met de reisbranche de haalbaarheid en wenselijkheid van een kredietfaciliteit gekoppeld aan bestaande vouchers. Mocht blijken dat een rol voor de overheid hierin aantoonbaar doelmatig en wenselijk is, dan zal het kabinet zich daarop beraden.

Mogelijke verzekering evenementenbranche

Verder wordt in de evenementenbranche gesproken over nieuwe verzekeringsinstrumenten, waarmee activiteiten mogelijk hervat kunnen worden. Mocht blijken dat een rol voor de overheid hierin aantoonbaar doelmatig en wenselijk is, dan zal het kabinet zich ook daarop beraden.

Aanvullend sociaal pakket

Vanwege het verlies aan banen vanwege corona, wordt zo’n € 1,4 miljard uitgetrokken voor tal van sociale maatregelen, zoals begeleiding bij het vinden van nieuw werk door het UWV en gemeentes. Ook is dit geld beschikbaar voor om- en bijscholing en extra ondersteuning voor mensen die kwetsbaar zijn, zoals jongeren en mensen in de banenafspraak (voor mensen met een arbeidsbeperking). Daarnaast komt er steun voor mensen met een hoog risico op armoede en problematische schulden.

Eerdere berichten

HLB Amsterdam helpt u graag verder

Wilt u weten welke regelingen op uw onderneming van toepassing zijn? Of heeft u hulp nodig bij het toepassen van de nieuwe maatregelen? HLB Amsterdam helpt u graag verder. Neem contact met ons op via onderstaande contactgegevens of met de voor u bekende contactpersoon van HLB Amsterdam, onze adviseurs staan voor u klaar!

Heeft u nog vragen?

Neem direct contact op met J.M. (Hans) Barneveld AA, Partner bij HLB Amsterdam in Amsterdam.

Stuur een e-mail of bel +31 (0)6 52 41 02 94
J.M. (Hans) Barneveld AA