Delen
Werkkostenregeling: wel of geen 80% eindheffing | HLB Blömer
Menu
Actueel

Werkkostenregeling: wel of geen 80% eindheffing

Gepubliceerd op

In het kader van de Werkkostenregeling (WKR) moet u vóóraf aanwijzen of vergoedingen en verstrekkingen aan uw medewerkers binnen het WKR forfait vallen. De aanwijzing van deze vergoedingen en verstrekkingen moet blijken uit de financiële administratie/de WKR specificatie.

Werkkostenregeling: wel of geen 80% eindheffing

Met ingang van 2022 is de vrije ruimte 1,7% van uw fiscale loon tot en met € 400.000. Over het meerdere van uw fiscale loon is de vrije ruimte 1,18%. 

Indien het WKR forfait is overschreden, wordt het meerdere belast met een eindheffing van 80%. De eindheffing moet uiterlijk in de tweede aangifte loonheffingen van 2023 worden aangegeven en worden betaald.  

Niet aangewezen vergoedingen en verstrekkingen vormen regulier belastbaar loon voor de werknemer en dienen dus in de loonadministratie te worden opgenomen. Doorgaans kunt u als werkgever ook kiezen om deze vergoedingen en verstrekkingen via de gebruteerde eindheffing af te rekenen.

Eventuele resterende vrije WKR ruimte 2022 kunt u dit jaar nog benutten voor een fiscaal voordelige beloning.

Wij ontvangen graag een specificatie van de WKR 2022 waaruit blijkt dat u al dan niet het WKR forfait hebt overschreden. Deze specificatie ontvangen wij uiterlijk dinsdag 31 januari 2023.

In de mailing treft u een inventarisatielijst WKR aan.

Heeft u nog vragen?

Neem direct contact op met Glenn Hendriks RPP, Hoofd Salarisadministratie bij HLB Blömer in Nieuwegein.

Stuur een e-mail of bel +31 (0)30 605 85 11
Glenn Hendriks RPP